El Gouna is een fantasiche plek om te leren kiten. Het water is warm en ondiep en er lopen altijd een paar beach boys op het strand om te helpen met het oplaten en landen van je kite. Denk er wel even aan dat het in de winter ook gewoon koud word in Egypte!

El Gouna

Kite people 

Locatie: Kitepeople is een kitesurfshool die op het terrein van Movenpick staat. De spot is dus een prive terein.
 

Spot: De spot is rustig, zelfs in het hoogseizoen! De spot is ongeveer 100 meter ondiep en hierdoor perfect voor beginners.

Wind: De wind is stabiel maar erg zacht, soms lijkt het dat het heel hard waait maar dan heb je nog steeds een 10m nodig. Neem dus zeker je grootste kite mee.

 

Veiligheid: Kitepeople werkt met een bandjes systeem om te mogen kiten op de spot moet je een klein bedrag per dag betalen. Je krijgt hier wel voor terug dat je altijd de beach boys om hulp mag vragen, er is gratis drink water en een rescue boot voor in het diepe water.

Kite power

Locatie: Kite power ligt op een openbaar terrein en is dus voor iedereen toegangelijk.
 

Spot: Deze kite spot ligt een paar kilometer up wind van kitepeople, deze spot is ook ondiep en dus ook heel goed voor beginners.
 

Veiligheid: Kite power werkt ook met een systeem met bandjes, om te mogen kiten op de spot moet je een klein bedrag per dag betalen.

Waar verblijven?

Bellevue beach hotel

Dit hotel ligt naast het terrein van Movenpick. Aangezien Movenpick belachelijk duur is kun je beter in Bellevue beach hotel verblijven. Top locatie en erg goed onderhouden en natuurlijk maar een paar minuten lopen van de kitespot

Turtle's Inn Hotel

Geen zin om naast de kitespot te verblijven? Ga dan naar de haven van El Gouna, hier heb je de ene onbetaalbare boot naast de andere onbetaalbare boot liggen. Naast het bekijken van de boten is hier ook het nacht leven van El Gouna in het hoogseizoen in volle gang. De haven van El Gouna ligt nog geen 10 minuten met de Tuc Tuc van de kitespot af, de Tuc Tuc kost je nog geen 0.50 euro cent.

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now