Goedkoop vliegtikets boeken doe je zo

Na maanden lang hard werken heb je eindelijk je geld bij elkaar voor je wereldreis, YES! Maar dan kom het moment dat je een vliegtickets gaat boeken, en ow wat slaan die toch altijd een gat in je budget! Daarom heb ik hier wat tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

Boeken doe je zo

Tip 1: Datum

Mijn sleutel tot succes is altijd dat ik niet erg gebonden ben aan datum's, op de een of andere manier vinden vliegtuig maatschapijen dat sommige datum's heel duur moeten zijn. Als je bijvoorbeeld op de 24ste van januari op reis wil check dan voor de zekerheid ook even 3 dagen voor en na deze datum. Het verschil kan groter zijn dan je verwacht.

Tip 2: Geduld
Boek niet gelijk de eerste keer dat je opzoek gaat kijk eerst even rond, na een paar keer kijken weetje namelijk pas wat de gemiddelde prijs is van een vliegticket naar de locatie waar je heen wil.

Tip 3: Welke website
Eerst check ik altijd prijzen op bijvoorbeeld vliegtickets.nl, nadat ik deze prijzen heb gecheckt ga ik naar de website van de vlietuigmaatschapij om te checken wat zij voor prijs aanbieden. Soms staan hier dezelfde prijzen op maar vaak kom je toch goedkoper uit.
Voorbeeld: Toen ik voor het eerst naar Zuid Afrika vloog, vloog ik alleen maar met Emirates, deze vluchten zijn 24 uur maar waren zeker 300,- euro goedkoper dan een vlucht met KLM, maar KLM heeft besloten ook zijn prijzen naar benden te doen maar dit zie je niet op vliegtickets.nl maar wel op de website van KLM. Nu betaal ik misschien 20 euro meer voor een rechtstreeks vlucht van maar 11 uur.

Tip 4: Hoogseizoen
Als het hoogseizoen is in het land waar je heen vliegt dan zijn de vliegtickets op zijn duurst, je kan nooit om het hoofdseizoen heen dus je moet er slim mee omgaan. Vlieg naar hoofdbestemmingen met een grote maatschapij, de prijzen van deze tickets liggen namelijk net iets lager en boek dan met een locale maatschapij een binnelandse vlucht naar de plaats van bestemming.

Voorbeeld: In het hoogseizoen zijn vliegtickets naar Cape town (Zuid Afrika) veel duurder dan de tickets naar Johannesburg (Zuid Afrika) dit kan soms wel 150 euro schelen. Een binnenlandse vlucht van Johnnesburg naar Cape town is nog geen 50,- euro toch snel verdiend die 100,- euro.

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now