Handige reisgadgets 

Als je voor een langere tijd een backpack met je mee moet sleuren wil je niet met onnodige gadgets rondlopen daarom heb ik hier gadgets opgenoemd die ik zelf onmisbaar vind en altijd mee zou nemen tijdens een lange reis. 

Spork

Je kent ze wel je krijgt ze bij de AH to go als je bijvoorbeeld een maaltijd salade koopt. Maar de spork van de AH breekt snel en daarom raad ik het aan om een titanium spork mee te nemen, super handig! 

Deur stopper

Een tip van RGGGL TRAVELER toen ik haar vlogs aan het bekijken was over backpacken in India. Ze gaf de tip om een deurstopper mee te nemen, wat ik zelf echt een gouden tip vindt! Hoe fijn is het om s'nachts even een deurstopper onder de deur te duwen en je er zeker van kunt zijn dat niemand je kamer in kan komen! 

RVS drinkfles 

Met een goede drinkfles ben je altijd voorbereid op alles. Ik raad aan om een RVS drinkfles te kopen naast dat je duurzaam bezig bent is het beter voor je eigen gezondheid en daarnaast kun je een RVS drinkfles vandaag vullen met koffie, de volgende dag met sap en de dag erop met water, want door de 100% roestvast stalen binnenzijde houdt de fles geen smaken en geuren vast. Je drankje smaakt dus gewoon zoals het moet smaken.

Opvouwbare kom

Als je net als ik 4 dagen in een trein zit dan is het heel fijn om een opvouwbare kom bij je te hebben! In een kom kun je havermout maken voor ontbijt of noedels voor avond eten. En omdat een gewone kom nogal wat ruimten inneemt is deze opvouwbare kom echt een onmisbare gadget!

Mok

Mijn eigen mok mee op reis is een luxe die ik niet zou kunnen missen tijdens mijn trein reis van Moskou naar Beijing, als je niet je eigen beker mee neemt moet je er namelijk een kopen in de trein voor $ 20,-. (er zijn ook opvouwbare mokken te koop!)

E - reader

Boeken mee nemen tijdens het backpacken is eigenlijk niet te doen daarom heb ik sinds kort een e-reader aangeschaft! En ow wat ben ik daar blij mee! Heerlijk voor tijdens een lange trein of bus reis!

Kabel slot

Lange bus reizen en lange trein reizen voor je het weet ben je weer in slaap gevallen en laat dat nou net het uitgelezen moment zijn voor dieven om jouw tas te stelen. Met dit kabel slot zal dit niet meer gebeuren. Ben je moe en wil je even wat slaap pakken? dan kun je met die kabelslot je tas gewoon vast maken aan bijvoorbeeld een stoel leuning. Slaap lekker!

Waszakjes (niet om mee te wassen)

Het blijft een oneindige strijd om je backpack netjes te houden! Met waszakjes kun je het probleem in ieder geval halveren. Een zakje voor je t-shirts, een zakje voor je ondergoed, een zakjes voor je sokken... en ga zo maar door. 

Merino wol

Merino wol is echt de beste uitvinding ooit!

we weten allemaal dat als we voor langere tijd aan het backpacken zijn het wassen van je kleding er wel eens bij in kan schieten en daar is Merino wollen kleding de oplossing voor! 

Merino w0l is:

  • Zelfreinigend. De wol is zelfreinigend omdat de vezels lanoline bevatten. Lanoline is een natuurlijke stof en heeft van nature antibacteriële eigenschappen.

  • Vochtregulerend. Merino wol heeft een uitstekende vochtregulerende, vochtafvoerende en absorberende werking en houdt het lichaam daardoor droog.

  • Houdt je warm. Merino wol behoudt zijn isolerende werking ook als het nat is dit in tegenstelling tot veel andere stoffen die hun isolerende werking verliezen wanneer ze nat worden.

  • Temperatuurregulerend. Merinoschapen zijn bestand tegen zeer uiteenlopende temperaturen (-20 tot 35 °C), de wol reguleert zowel in warme als koude ,omstandigheden de temperatuur.

Dus doe jezelf en de mensen om je heen een plezier en koop op ze minst Merino wollen sokken.

Zakmes

Toen ik 8 jaar was kreeg ik mijn eerste zakmes voor mijn rapport, dat klinkt misschien jong maar ik zat als sinds mijn 7e op scouting waar het heel normaal was dat iedereen een zakmes had. Nu ben ik 25 en heb ik nog steeds hetzelfde zakmes, voor mij is een zakmes echt onmisbaar in mijn reisbagage.

PS: een groot pluspunt de meeste zakmessen hebben een kurkentrekker!

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now