Langebaan is een klein dorpje één uur rijden vanaf Cape town, als je de grote golven van Cape Town zat bent of ben je meer van het vlakke water dan ben helemaal op je plek in Langebaan. Langebaan is gelegen aan een lagoon hierdoor is het water een stuk warmer dan in Cape Town ook is de kans dat je een haai tegen komt vrij klein. Langebaan heeft twee spots dit zijn main beach en sharkbay (zandhaaien) hier onder vind je meer uitleg over de spots

Langebaan

Main beach

Locatie: Main beach ligt aan het eind van bree street, dit is de hoofdstraat in Langebaan. 

Spot:
Deze spot beschikt over een groot strand, diep water en is erg begaanbaar voor iedereen omdat er door de locals en toeristen goed op de regels word gelet, pas je hierop dus goed aan!

 

Wind: In het hoogseizoen kan de wind enorm sterk worden op deze spot maar over het algemeen varen de mensen tussen de 9m & 11m kite's. Voor meiden onder de 70 kilo raad ik aan om een 7m & 9m mee te nemen.

 

Veiligheid: De spot heeft een rescue boot, je kan bij de boot een ticket kopen voor de dag de prijs is R 150,- doe je dit niet en heb je toch een rescue nodig kost je dit R 350,-
 

Waar verblijven?

Hotel: Windtown 

Windtown is gelegen aan Bree street, vanuit je hotel kun je dus naar de main spot lopen. Ook beschikt dit hotel over een shutle die je naar sharkbay kan brengen.

Sharkbay 

Locatie: Sharkbay ligt op nog geen 5 minuten rijden vanaf main beach.(vraag een local naar de weg)

Spot: Deze spot heeft een klein strand maar in het water kan je overal staan. let op; met laag water is het strand heel groot en kan je alleen in het kanaal kiten, is het hoog water? Loop dan helemaal naar het achterste gedeelte van het strand en ga daar het water in daar is het namelijk iets ondieper.

 

Wind: Je gaat pas naar sharkbay als je overpowert ben op mainbeach met een 9m zeggen de locals altijd, al weet je het nooit met sharkbay dit heeft te maken met de bergen rondom de spot het beste is altijd om er even langs te rijden. 
Meestal begin je in de ochtend op deze spot met grote kite's maar aan het einde van de dag hangt bijna iedereen aan een 9m of kleiner (Er is niks zo onverspelbaar als sharkbay).

 

Veiligheid: Sinds het seizoen van 2015 zijn ze bezig met het bouwen van parkeerplaatsen en huizen rondom de spot hierdoor zijn veel slangen onrustig let hier dus op als je naar de spot toeloopt.

windtown south africa, zuid afrika, hotel, kitesurfen

Kiteschool en verhuur

Er zijn ongeveer 5 verschillenden kitescholen in Langebaan, alle scholen zijn even goed en hebben kite leraren van over de hele wereld.
Als je in windtown verblijft is het ook slim om lessen en/of kite matriaal te huren bij de kiteshool die gevestigt is in windtown, deze kiteschool werkt vooral met locale leraren maar beschikt vaak ook over Nederlandse leraren.

Rentals
Als je nou echt merktrouw bent heb ik hier een lijstje van een paar scholen met welk merk ze gebruiken:
Windtown          North          Evo/Neo/Rebel      
Kitelab           Cabrinha
Constaly kiting   Airush         DNA
Siren             Liquid force   Envy        

 

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now