Dag 4 en 5 Wenen

August 25, 2018

Stiekem had ik door de hitte onwijs veel zin om wenen over te slaan en richting Slovenië te gaan en daar in het meer Bled te zwemmen maar gelukkig heb ik het niet gedaan ik ben echt onder de indruk van al de gigantische gebouwen, echt heel indrukwekkend! De gebouwen zijn zo gigantisch wat een werk moet dat zijn geweest om te bouwen! 

 

Ik kwam gisteren aan het einde van de middag aan in Wenen en na een korte metro rit stond ik in het hostel. Ik barste van de honger en kon niet wachten om een wiener schnitzel naar binnen te werken! De jonge van de receptie raden een restaurant aan en nog geen 10 minuten later zat ik in het restaurant. Ik besteld een wiener schnitzel en zo Nederlands als ik ben verwachte ik een schnitzel met patat en mayonaise maar dit ging dus even niet door. Ik kreeg een schnitzel zo groot als een bord met een bakje met plakjes aardappels in een soort zoet, zuur onherkenbaar sausje met daarbovenop veldsla en je raad het al, het was onwijs lekker! (Info over het restaurant vind je bij de restaurant tips)

De volgende ochtend heb ik voor de verandering eens lekker lang uitgeslapen, en wat was dat lekker! Na een paar uur niks doen was ik er ook wel weer klaar mee en ben ik op pas gegaan. Ik viel echt van verbazing in verbazing ik had echt niet gedacht dat er zoveel indrukwekkend gebouwen zouden zijn, ik dacht er staan een paar mooie gebouwen en daar houd het mee op, nou niet dus ik heb de hele dag me ogen uit gekeken!

 

Na een paar uur lopen was het tijd voor jaaaa kaiserschmarrn! Na een tijdje zoeken vond ik een leuk restaurant ergens achter in een steegje weg van de drukte en daar heb heerlijk van een pannetje kaiserschmarrn genoten! (info over restaurant vind je bij de restaurant tips)

 

De volgende ochtend ben ik om 0600 uur opgestaan om net als in Praag de stad te ontdekken zonder 10000 touristen om me heen, ik denk dat ik daarmee mijn kamergenoot erg blij heb gemaakt! Oke niet! Helaas was het niet zo mooi weer en eigenlijk vanaf het moment dat ik wakker was het aan het miezeren. Maar dat nam niet weg dat ik helemaal alleen bij alle gigantische gebouwen stond.  


Gisteren had ik al de city bikes zien staan en daar heb ik vandaag de hele dag gebruik van gemaakt, je moet je via de website aanmelden want bij de paal zelf deed die het niet goed (kijk voor meer info bij activiteiten in Wenen) na het aanmelden en het betalen van 1 euro heb ik vervolgens de hele dag gratis door de stad gefietst! Hoe luxe is dat!
De hele middag was ik aan het rond fietsen en toen kwam ik terecht bij het bekende Riesenrad en ik dacht waarom niet en ik parkeerde me fiets en ik ben het reuzenrad in gegaan. Het was een leuke ervaring maar niet echt een must ik had eigenlijjk verwacht veel meer van de grote gebouwen te kunenn zien maar uiteindelijk zie je alleen maar de kerktorens overal boven uitsteken.  

Omdat ik die avond met de bus naar Ljubijna ga besloot ik maar eens goed te lunchen zodat ik in de bus gewoon een broodje kon eten (werd uitiendelijk een hele grote pretzel yummmmy). Ik ging lunchen bij Reinthaler’s beisl in het centrum van wenen in een klein steegje. Het was er erg druk maar het is echt een oostrijks restaurant met hout op de muren en oude gordijntjes! Er werd veel gelachen en bier gedronken, ik koos weer voor een typisch oostenrijkse maaltijd namelijk gerookt varkensvlees met sauerkraut en een dumpling. Nou een dumpling in oostenrijk is niet wat ik van de asiatische dumplings gewend ben. Een Oostenrijkse dumpling is volgens mij gemakt van brood en aardapelen. Het vlees was echt heerlijk bereid! Ik vind het zo leuk om alleen maar lokalen maaltijden te eten, ik eet echt dingen die ik normaal nooit zou bestellen. 

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now