Activiteiten tip Skardin: KRK nationale park

September 16, 2018

KRK national park is gelegen hij Skradin een klein dropje op een uur van Zadar en 1.5 uur van Split. Vanaf Skradin kun je een boot nemen naar Skradinski buk waterval. Als je een Entree kaartje koopt voor het park krijg je de boot rit er gratis bij. Ook kun je er voor kiezen om vanuit het dorp te fietsen of te wandelen het is namelijk maar 4 km. (De boot vertrekt om het uur vanaf 8:00 tot 20:00 vanuit de haven van Skradin)

 

Tijdens ons verblijf in Skradin hadden we fietsen gehuurd en zijn we naar Roški slap gefiets er zijn nog veel meer ander fiets routes in de omgeving uitgezet maar ik wilde graag naar het uitzicht punt bij Roški slap, dit is route nummer 553 en is 19 km heen en 19 km terug. Let op: er zitten aardig wat stijgingen in deze route dus het is belangrijk dat je vroeg vertrekt en je niet verwacht dat je er binnen een uurtje het is een uitdagende route. Het park opent om 07:45 dus ik raad het aan om al om 07:00 uur te vertrekken zodat het nog niet heel warm is. Roški slap is niet heel bijzonder in de zomer het water staat er dan laag en de watervallen zijn dan niet heel indrukwekkend. De watervallen bij Skradin zijn veel indrukwekkender maar het is er echt ongelofelijk druk. 

 

We hebben onze fietsen gehuurd bij Riki, de mensen die er werken zijn erg behulpzaam en spreken Engels. Ze zijn totaal niet moeilijk kwa tijd win hebben de fietsen al aan het einde van de middag mee gekregen en hoefde hier niet extra voor te betalen.

 

Budget: De entree kosten zijn ongeveer € 26,- euro per persoon 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now