Dag 11: Split

September 1, 2018

Vandaag laten we Skradin achter ons en gaan we naar Split. Maar eerst wil ik jullie vertellen over mijn nieuwe favoriete snack! Ik hou eigenlijk van alles in bladerdeeg maar dit is toch wel mijn favoriet, het is gemaakt met filodeeg waardoor de buitenkant lekker knapperig is en de binnenkant zacht! Ze worden gevuld met zoete kaas, zoute kaas, kaas en spinazie of appel! Het is een soort witte zachte kaas wat ze er in doen en ow ik weet dat het slecht is maar wat is dit lekker! #eetversalving 

Maar nu weer verder met de reis. We namen de bus vanuit Skradin naar Split en ongeveer een uur later kwamen we aan. 

Het oude centrum van Split is super mooi het is een soort weerwar aan straatjes die uitkomen op leuke pleintjes met winkeltjes en restaurantjes. Natuurlijk was het er onwijs druk maar dat maakte het centrum er niet minder mooi op. Bij de promonade hangt een enorme zwavelgeur dus dat was wel een min puntje.

Het was enorm warm dus we gingen opzoek naar een strand we kwamen terecht bij Bačvice wat niet echt een prachtig strand is maar we hadden echt verkoeling nodig. Na een tijdje zag ik dat ze achter aan de pier van een rots aan het springen waren en ja toen moest ik natuurlijk ook!

Aan het einde van de dag hadden we enorme honger en gingen we bij het lokalen restaurant Fife eten, ik bestelde een vis platter maar dat waren allemaal kleine visjes waar de graten nog in zaten maar dat merkte ik pas toen me hele mond er mee vol zat haha.

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now