Dag 14: On top of the.. euhm Hvar

September 8, 2018

Vroeg opgestaan voor niks! Helaas de boot tour ging vandaag niet door i.v.m het slechte weer. Slecht weer betekend niet dat het de hele dag regent maar meer dat er teveel wind staat. Helaas maar dan maar iets anders verzinnen en al snel had ik een fiets gehuurd en ging ik na een kleine regenbui het eiland verkennen! 

Ik koos voor een rondje over de oude weg over de het eiland het was ongeveer 25 km en volgens de jonge van de fietsen verhuur het de mooiste fiets route. 

Na een kleine regenbui ging ik op pad. Eerst de berg op naar het dorpje Brusje en vervolgens tussen de lavendel velden door naar Velo grablje. Helaas stonden de lavendel velden niet in de bloei maar ik zou echt een keer terug komen om dit te komen bekijken, de plantages zijn op de heuvels gebouwd en dat moet er echt zo mooi uitzien als alles helemaal paar is!

Eigenlijk wilde ik iets gaan eten in Velo grablje maar helaas was alles dicht dús dan maar door naar het verlaten dorpje Malo grablje. Het dorp is ongeveer 50 jaar geleden verlaten en de natuur heeft hier overgenomen! Er was zelfs nog een soort van oude molen waar nog een oud bed in stond en een waterput die volgens mij soms nog steeds word gebruikt.  Het laatste stukje terug naar Hvar was et pitigst maar de fiets tocht was niet zo heftig als de fiets tocht in Skradin haha. De rest van de dag heb ik gezwommen of weer een beetje af te koelen. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now