Dag 17 en 18: Zagreb en koken in Budapest

September 10, 2018

Zagreb vind ik echt een saaie stad ik heb de hele dag rondgelopen en het mooiste wat ik heb gezien is een kerk met een mooi dak... dus Zagreb zal ik niet weer naartoe gaan.

 

Het is na anderhalve week tijd om afscheid te nemen van kroatie, ik heb genoten van het heerlijke weer, de prachtige watervallen en het heerlijke warme blauwe water! Het is tijd voor het volgende land namelijk Hongarije! De komende twee dagen verblijf ik in Budapest.

 

Om 7 uur in de ochtend sprong ik weer op de bus en het is ongeveer 5 uur naar Boedepast. Onderweg bedacht ik me hoe leuk het zou zijn om een kool curcus te volgen in Boedapest en ik ging opzoek en al snel had ik iets leuks gevonden maar helaas hadden hun alleen vandaag een les maar mijn bus had vertraging dus ik was bang dat ik het niet ging redden.. helaas! Maar toen stelde de vrouw ineens voor om mij van de bus te halen zodat ik nog optijd kon zijn hoe lief is dat! 

 

Ze stond me samen met haar hond op te wachten en we scheurden door de stad om op tijd bij de markt te zijn en ik was maar een paar minuutjes te laat!  

De kookcursus begon met een rondleiding op de grote markthal in de stad wat super leuk was omdat je veel meer leert over de lokalen producten. We proefde verschillende soorten salami en chorizo. Het lokalen varken in Hongarije is een varken met haar haha! 

Na het kopen van kip, paprika en andere benodigdheden gingen we met de taxi naar de volgende bestemming, de keuken!

Eerst maakten we een dip sausje om de gekochten paprika in te dippen. Iedereen had een eigen paprika uitgezocht en sommige waren zoet en andere super heet er zaten echt super grote verschillen in, ik wist niet dat een paprika zo heet kon zijn! 

 

Het voorgerecht was een soort groenten soep en voor het hoofdgerecht maakten we kippen poten in een hele lekkere saus. Het leukste om te maken waren de noodles, je maakt een soort pasta mix maar dan veel dunner en die doet je in een soort schaaf en dan schaaf je de mix in kokend water, heb ik dat mooi uitgelegd of niet haha. Misschien is de foto wel iets duidelijker.

De groep waarmee ik was, was super leuk! Het waren 4 Amerikanen en 2 Canadezen. Ze waren allemaal zeker 45 plus haha dus ik bracht de gemiddelde leeftijd goed naar beneden. De 2 Canadezen en 2 van de Amerikanen waren super leuk het waren twee koppels, gay koppels wat het allemaal nog gezellig maakte haha vooral toen de flessen wijn tevoorschijn kwamen. 

 

Na de kook curcus moest ik als arme backpacker alle restjes meenemen en ik ging met een volle tas eten richting het hostel. Wat een geweldige dag heb ik gehad!

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now