Dag 19 Budapest

September 11, 2018

Een dag uitslapen zit er niet meer in de komende maanden denk ik, elke ochtend word ik wakker om 6 uur. Alleen naar beter want dan kan ik in alle rust de stad verkennen.

 

Budapest heeft net als bijna elke stad in Europa heb ik het idee ook city bike's die je via je creditcard kunt huren dus je raad het al ik zat al snel op de fiets. Ik fietsen de stad door bekeek de gebouwen, liep over de oudste brug van budapest en beklom de trappen naar de Budavar. Ik heb natuurlijk de laatste tijd al aardig wat steden bezocht in Europa en Budapest vind ik met de grote markt en de Donau toch wel een leuke stad en ik raad het ook zeker aan. Ik had helaas niet veel zin om naar een van de zwembaden te gaan en dit is natuurlijk eigenlijk wel een must do. Een reden om een keer terug te gaan dan maar. 

Ik liep tegen het Houdini  museum aan en ik dacht hey waar ik niet haha! Dus ik ben het museum in gegaan! Eerst was een Magic show en daarna kregen we een rondleiding door het verloop van zijn leven. De Magic show was wel grappig hij begon met allemaal standaard trucjes maar aan het eind zat ik de hele tijd met een huh, wat? hoe? gezicht hahaha! Hij pakte een ring van een vrouw uit het publiek en toen ineens zat die aan een gesloten haak in ze borstzakje ik snap er nog steeds helemaal niks van! 

 

 

Ik had nog een belangrijke taak voor vandaag, ik moest namelijk nog een trein kaartje naar Lviv kopen. Je mag elke keer maar de city bike voor 29 minuten gebruiken daarna betaald je ongeveer€ 1,50 per uur. Dus ik trapte me helemaal gek om maar binnen 29 minuten bij het trein station te komen haha! Eenmaal aangekomen zei de vrouw eerst dat de trein vol was en pas een paar minuten later zegt ze ja je kan ook vanaf een ander trein station en ik dacht ow men moet ik daar helemaal heen fietsen maar dat hoefde niet gelukkig ze kon daar het kaartje ook voor me kopen. Het was goedkoper dan met de flixbus ik betaald € 45,- voor het kaartje en de flixbus zou €50,- zijn geweest dus ik ben benieuwd hoe ik er straks bij zit. De trein vertrekt om 07:23 uur en komt na 22:00 uur aan dus ik zit ongeveer 15 uur in de trein!

Ik ben naar de markt gegaan om vers fruit lekkere kaas, salami, chorizo en brood te kopen aangezien ik moet ontbijten, lunchen en dineren in de trein zelf leek me dat wel een goed idee.

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now