Dag 26 Hallo Rusland

September 21, 2018

Toen ik terug kwam uit Tsjernobyl moest ik gelijk als een gek naar het Teun station ik moest namelik met de trein naar Moskou het was dus allemaal even rennen en zweten maar ik was optijd bij het station. Omdat ik het trein ticket nodig had voor mijn visum had ik dit van de voren geregeld met een Nederlands bedrijf ik dacht mooi dat is goed geregeld, dat kan niet mis gaan, nou mooi wel dus! Niks was geregeld! Ik had een 2e klas ticket gekocht en die zou geboekt zijn om 20:33. Omdat ik al het idee had dat er iets niet klopt had ik op de weg terug vanuit Tsjernobyl een meisje van de tour gevraagd of ze een tekst wilde schrijven in het Oekraïense zodat het allemaal iets makkelijker zou gaan op het station, het ging inderdaad allemaal een stuk makkelijker maar ik eindigde toch nog met het betalen van een extra €15,- euro en een bed in een 3e klas coupe... (Bedankt treinreiswinkel voor de onwijs slechte service) 

De coupe was super super super warm en de vrouw op het bed onder mij bleef het raam maar dicht doen en elke keer als ze bijna sliep deed ik hem weer open haha! Verder heb ik opzich best goed geslapen! 

Ik kwam rond 10 uur in de ochtend aan in Moskou en ik nam toch weer een uber want ik was te lui om met de metro te gaan naar het hostel! Het hostel was prima en ik ging eerst even bijkomen voordat ik de stad ging ontdekken. 

Toen ik de stad inliep kreeg ik een email dat ik niet moest vergeten om mijn trein ticket op te halen en je raad het al dat was ik natuurlijk helemaal vergeten, oeps! Ik weer een uber besteld want ik had nog maar een uurtje om bij het bureau te komen. Gelukkig was ik er optijd en binnen en paar minuten stond ik weer buiten en ging ik opzoek naar een verhuur station van de city bike, de app had ik al geïnstalleerd en al snel zat ik op de fiets. In de binnenstad zijn er mooie fietspaden maar buiten de ring moet je gewoon tussen de auto's door en eerlijk gezegd ik ben wel wat gewend maar dit was toch echt wel een beetje spannend, ze rijden namelijk echt als gekken vooral als de auto's een beetje duur zijn. Maar ik kwam heelhuids weer in het centrum terecht. 

Ik kwam terecht bij de Russin pub waar ik weer mijn favoriet bestelde namelijk de Russische dumpling yummy! Dit keer met normaal vlees en geen rabbit! Ik bestelde ook een kop borscht soep (eigenlijk Oekraïense soep) de soep is een rode bieten soep, heel lekker echt een aanrader. Ik had dus eigenlijk bijna niks van de stad gezien maar ik heb morgen de hele dag dus haast had ik ook niet echt. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now