Dag 27: Genieten in Moskou

September 23, 2018

Om half 8 stond ik op het rode plein in de hoop dat ik alleen zou zijn maar helaasiepen er al hele groepen mensen, morgen dus nog vroeger opstaan...

Maar wauw de kathedraal op het rode plein stond stiekem al heel lang op mijn lijstje was een prachtig gebouw! Ik vind de torens met de kleurtjes echt helemaal geweldig.


Na wat rondstruinen door de stad vond ik het echt veel te druk worden en besloot ik opzoek te gaan naar een markt, op Google kwam Ik bij Izmailovo Market terecht, het was een heel stuk buiten de stad en ik moest er met de metro heen. Ik wist niet dat het zo'n grote markt zou zijn haha er stonden hele slechte nep oude Russische gebouwtjes en mensen verkochten er 2e hands spullen. Het was echt heel komisch om te zien hoe al de mensen daar zaten met hun tweedehands spullen wat me opviel was dat er veel oude spullen werden verkocht die te maken hadden met het leger en veel speltjes of buttons ik weet niet zo goed hoe je ze noemt met vlaggen van dr Sovjet unie.

 


Ook kon je er natuurlijk souvenirs kopen en ik heb me heel goed kunnen inhouden want ik heb geen zin om dat allemaal te moeten dragen in me backpack haha! Het was een bijzondere markt met bijzondere mensen het was in ieder geval een stuk beter dan het veel te drukke centrum.  

 

Aan het einde van de dag verliet ik de markt en liep en ging ik opzoek naar een fiets verhuur station dit bleek een half uur lopen te zijn maar ik had echt geen zin om weer in de metro te stappen. Na een half uur lopen zat ik weer op de fiets en met gevaar voor eigen leven zig zagde ik weer over de weg tussen de auto's door, ik was weer blij toen ik in het centrum was. Toen de avond viel kwam ik terecht in het park die grenst aan het rode plein. Ik hoorde al vanaf het plein dat er ergens live muziek was en het bleek in het park te zijn, er is een halve tribune gebouwd met een klein podium er was een klein orkest uptempo muziek aan het spelen op een gegeven moment kwam er ook een zangeres bij. Daar zat ik dan tussen al fir mensen naat de live muziek te luisteren met een zonsondergang en het rode plein op de achtergrond. Wat een ervaring.

Wat ik de avond daarvoor ook al had gezien was dat zo snel het donker word alle kerken en gebouwen in het centrum worden verlicht en ik kon niet anders dan voor ik terug ging naar het hostel nog even een rondje langs deze prachtige gebouwen te doen en foto's te maken.

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now