Activiteiten tip Irkutsk: Baikal lake

September 30, 2018

Als je naar Irkutsk gaat dan kan je niet weg zondag Lake Baikal te bezoeken dit is een must do. Dit gigantische meer ligt op 1 uur rijden vanaf het centrum van Irkutsk. Vanaf de centrale markt (voor Google kopieer dit: 52.281990,104.296476? gaan er witte busjes direct naar het meer het dorpje waar je heen moet heet Listvjanka, je betaald RUB 150,- voor een enkele reis en de busjes vertrekken wanneer ze vol zijn dus er is niet echt een bepaalde tijd, ze rijden de hele dag door tussen 8:30 uur en 20:00 uur.

Je kunt bij het meer heerlijk genieten van het uitzicht en er zijn heel veel verschillende wandelpaden en elk wandelpad heeft een prachtig uitzicht.
Er is een vismarkt waar vis vers word gerookt maar ook souvenirs worden verkocht. Ik kocht uiteindelijk mijn visje tijdens het wandelen, ze verkopen er ook altijd brood bij dus je kunt je lunch in een keer kopen bij een kraampje. 

Tip: Ik liep vanaf de plek waar ze je afzetten met het busjes richting de vismarkt vervolgens bleef ik de weg volgen dan kom je bij een soort hotel uiteindelijk en daar kun je naar beneden het (kiezel stenen) strand op, op een gegeven moment kun je dan omhoog een pad/weg op van gras en daar begint een wandelpad, ik vond het zelf een leuk stukje en raad het ook graag aan. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now