Dag 32 Lake Baikal

October 1, 2018

Eigenlijk wilde ik vroeg opstaan snel ontbijten en gelijk opzoek gaan naar de bus om naar lake Baikal te gaan, maar ik was onwijs lui dus ik sliep eerst even lekker uit ging rustig bij een restaurantje ontbijten en ging toen opzoek naar de bus. Heerlijk!

Al snel had ik de bus gevonden, er rijden de hele dag door kleine witte busjes van het centrum naar Lake Baikal. En ik kan je zeggen het is een heftig ritje haha. Ik ben wel wat gewend maar deze chauffeur was echt levens moe en scheurde de weg over en soms pakte die nog even een kuiltje meer waardoor we achterin omhoog stuiterde haha, moet kunnen. Het was ongeveer een uurtje rijden.


Het meer is echt gigantisch! Het is het meer net het meeste zoetwater te wereld. Ik hoorde dat als de wereld zonder zoetwater komt te zitten is er voldoende water voor iedereen voor 40 jaar! Bizar he! 

Het was echt een prachtige dag, de zon scheen en de lucht was strak blauw, ik liep nog steeds wel in me winterjas want als scheen de zon het was nog steeds maar 10 graden.

 

Er zijn veel wandelpaden om het meer en ik heb een paar uurtjes over de paden gelopen en heel veel foto's gemaakt, het was zo mooi met het blauwe water en dan de bergen met de besneeuwde toppen in de verte.


Na een tijdje liep ik terug naar het dorpje en overal werd er verse vis gerookt, ik had gelukkig nog wat losgeld bij me en ik kocht een vers gerookte vis en een soort flatbread van een oud vrouwtje in een van de zijstraten van het dorp. 


Ik ben bij het meer gaan zitten tussen de lokalen bevolking want het wat tenslotte zaterdag dus het zat vol met mensen overal die net als ik een visje kochten en die lekker in de zon gingen opeten. De vis was echt heerlijk! 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now