Dag 34 en 35 Daar ging ik dan! Hop... het paard op

October 4, 2018

Daar ging ik dan samen met de gids in de auto opweg naar zijn huis waar vandaan de tour ging beginnen. Eerst stopte ze nog even bij de supermarkt zodat ik wat snacks, fruit kon kopen en een muts kon kopen want ze waren bang dat ik het koud ging krijgen. Dus ik kocht een muts en een sjaal voor €1,30 haha echt zo goedkoop.
Met appels, koekjes en twixen op zak kon ik aan de reis beginnen.

 

Bij het huis van mijn gids aangekomen kreeg ik een kom yak thee en ik vond het heerlijk dus dat was fijn haha. Na een uurtje spelen met zijn kinderen gingen we het paard op en begon de reis echt. Van te voren was mij gewaarschuwd dat de paarden in Mongolië wilden paarden zijn en dus vaak schrikken van geluiden zoals camera's en onverwachte bewegingen. Ik mocht dus absoluut geen foto's maken als ik op het paard zat! 

 

We reden ongeveer 5 uur, ik was heel blij dat ik paardrijles had genomen in Zuid-Afrika want anders had ik echt heel erg oncomfortabel geweest de paarden hebben hele korte beentjes waardoor ik echt heel erg aan het ritme moest wennen, maar na 5 uur rijden komt dat vanzelf haha. We rijden met 3 paarden 1 voor mij een voor de gids en een paard die de spullen draagt. 

Het laatste stuk reden we met de herders waar we die nacht bij ging slapen. We hielpen met het bijelkaar houden van de koeien niet dat ik heel veel hielp maar het was alsnog heel bijzonder!

 

 

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en of ik een eigen slaapplek zou krijgen of dat ik op de grond moest slapen. Het viel me allemaal mee! Ik kreeg een eigen bed aan de een kant van de yurt en aan de andere kant sliep een vrouw met haar kindje en de gids sliep op de grond.

 

 


De mensen waren erg aardig ze lieten mij meekijken met het melken van de paarden! Dat was wel een beetje gek ik had dat echt nog nooit gezien. Ze lieten mij de melk proeven en ik vond het echt vreselijk vies haha! Het is erg zuur en er zitten allemaal witte stukjes in. Ik heb het niet opgedronken maar ze vonden het niet erg ze konden vooral even lekker lachen om mijn gezicht toen ik het dronk!

De volgende ochtend mocht ik meekijken met het melken van de koeien, dit word gedaan door de vrouwen. Ik vind eigenlijk dat de vrouwen sowieso het meeste doen maar hierover in een andere blog meer.

 

Ik dacht dat het ontbijt brood met yak boter was dus daar had ik me helemaal mee vol gepropt, maar het bleek een soort voorafje te zijn haha! Ik zat dus prop vol en toen moest ik nog een bak rijst met schapenvlees naar binnen werken, oeps! Ik zat propvol toen ik het paard weer op ging.

 

 De landschappen zijn echt prachtig, eerst was het voor vlak met heuvels maar langzaam veranderd het landschap naar bergen met sneeuw op de toppen. Het leukste vond ik wel om met de paarden door het water te gaan. We stond op een gegeven moment in een rivier dag de paarden echt tot aan hun buik in het water stonden. Ik zag het paard al wel helemaal uitglijden en dat ik in het water zou belanden maar het ging gelukkig allemaal goed.

Na een paar uur rijden besloot de gids dat ik niet meer aangelijnd hoef te te rijden, yes! Daar was ik echt heel blij mee!

 

 

We kwamen aan het einde van de middag aan bij de nieuwe slaap locatie, er stonden 2 yurts en ze waren echt een stuk schoner en mooier aangekleed dan waar ik de eerste nacht sliep. De mensen waren echt super lief en heel erg nieuwsgierig ze wilde foto's zien van waar ik woon en eigenlijk alle foto's die ik op me telefoon had staan haha. Ik kwam een keer terug van foto's maken toen de vrouw stiekem mijn telefoon probeerde te openen maar er zit een code op haha. Ze vonden het ook heel leuk om met de camera te spelen en wilde maar al te graag op de foto. Ik had een pak koekjes neergelegd en echt binnen 5 minuten was de hele verpakking leeg haha ze hebben niet zo vaak koekjes denk ik.

 

 


In de ene tent sliepen een man en een vrouw en de andere tent haar dochter en haar vriend met hun pasgeboren baby. De baby zat helemaal ingewikkeld in doeken en kon geen kant op super schattig. Het meisje was 20 jaar en haar vriend 23 en ze zijn zo trots op de baby echt super lief. Ik gaf het meisje en twix maar toen haar vriend binnenkwam en de twix zag was die bijna gelijk op en aan het eind van de avond gaf ik ook nog maar een rol met nep oreo en echt ik overdrijf niet als ik zeg dat die 5 minuten later op was hahaha.

 

Ik was bang dat ik de hele week alleen rijst of noodles met vlees zou krijgen zoals ik gisteren gegeten had, maar gelukkig zag ik al snel aardappels wortels en knolselderij liggen en kreeg ik die avond rijst met vlees en groenten! En de grote stukken vet geef ik stiekem aan de gids haha!  

 

 

 

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now