Activiteiten tip Mongolië: Paardrijtocht en verblijven bij de lokalen bevolking

October 3, 2018

Paardrijden en slapen bij lokalen families was altijd ls een droom voor mij geweest en het leuke eraan was dat ik helemaal geen paard kon rijden en het zelfs best eng vond haha! Ik had voor vertrek op mijn wereld reis daarom maar een paar pasrdijlessen genomen om me comfortabel te voelen op een paard en daar ben ik echt he blij mee geweest tijdens mijn reis.

Ik ben lang opzoek geweest naar de juiste tour, ik schrok namelijk onwijs van de prijzen en ik je het idee dat alle tours nog al toeristische attracties waren maar ik wilde juist zo lokaal mogelijk. Uiteindelijk kwam ok bij fairfield guesthouse terecht gelegen op een 8 uur durende bus rit vanaf Ulanbataar. Vanaf de eerste email was het contact met Murray (de eigenaar) helemaal geweldig, hij was duidelijk en hij hielp mij echt met alles! Het werd mij al snel duidelijk dat ik via zijn guesthouse de tour wilde boeken. Ik koos voor een tour van 5 nachten en 6 dagen. Daarnaast regelde Murray ook de bus naar het guesthouse en terug naar Ulanbataar wat lekker makkelijk was. Ik betaalde voor de tour, de bus, 3 nachten in fairfield guesthouse maar €390,- euro! Probeer dit maar eens voor elkaar te krijgen bij een van de grote aanbieders daar betaamd je al snel €700,- euro.

Informatie over de tour:
• Je word door je gids opgehaald bij het guesthouse, de gids spreekt letterlijk 10 worden Engels dus hou daar rekening mee.
• De paarden in Mongolië zijn wilde paarden en zijn dus niet gewend aan bijvoorbeeld het geluid van camera's hou er dus rekening mee dat ze van wat voor jou normale geluiden zijn kunnen schrikken. Maar de paarden zijn verder lief en doen geen vlieg kwaad.
• Je slaapt bij de lokalen mensen in hun yurts dus je slaapt ook in een van de mensen hun bed. Er zijn geen douches en de w.c is in de openlucht ik noemde het voor mezelf, een w.c met uitzicht want je hebt altijd een prachtig uitzicht haha! Neem wel zelf w.c papier mee!
• Neem wat leuks/lekkers mee voor de mensen waar je slaapt. Ik had niet verwacht dat ik de mensen zo blij kon maken met appels, twixen en koekjes. Sommige mensen komen niet vaak in de dorpen en eten dus vaak hetzelfde een lekkere verse appel of een lekkere snack waarderen ze dus ook enorm. Ik baal onwijs dat ik geen delfts blauwe klompjes had meegenomen om aan de mensen te geven dat hadden ze echt geweldig gevonden.
• Het eten is echt zoals de lokalen mensen eten verwacht veel vet eten zoals rijst of pasta met vet vlees gekookt in vet haha. Je went eraan en is nu en dan verblijf je bij een familie die wel met verse groentens kookt zoals aardappels, wortels en uien. Ze bieden je overal yak thee aan en dat is lekker! Paarden melk is een beetje zuur en was niet mijn favoriet. Met de yak thee komt meestal droog wit brood met zelfgemaakte yak boter/ cream Ik vond zelf stiekem heel lekker. Ook bieden ze je vaak een soort yoghurt/kaas koekjes aan en die vond ik stiekem ook best lekker haha!

• Download een translate app op je telefoon of neem een boek mee zodat je met de mensen kunt communiceren.

• De meeste yurts hebben een zonnepaneel en je kunt dus vaak je telefoon opladen. Ik kon ook mijn gopro batterijen opladen omdat dit met een USB kabel kan verwacht niet dat je gewoon je stekker in een stopcontact kunt steken

• Als de houtkachel uit gaat in de tent word het koud ik sliep altijd in een term legging en een extra slaapzak is altijd goed!
• Tip de mensen waar je slaapt zullen altijd je beker aanblijven vullen of je kom bijvullen met eten dus zorg dat je langzaam eet haha anders blijven ze maar bijvullen.
Het is een bijzondere ervaring en ik had het voor geen goud willen missen.
Neem contact op met Murray en boek jouw onvergetelijke Mongolië reis.

Neem contact op over deze reis met Murray van guesthouse Fairfield: 

Adres: Tuslah Zam Road, Tsetserleg 65030
Website: http://www.fairfield.mn
E-mail: mbenn@fairfield.mn  

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now