Dag 36 en 37 Druk, sneeuw en genieten....

October 7, 2018

Ik had heerlijk geslapen maar dat kon ook niet anders dan een nacht slecht slapen en de hele dag paardrijden. Ik werd een keer wakker want ik had het onwijs koud de houtkachel was namelijk uit gegaan maar al snel had ik de slaapzakken om me heen gerold en sliep ik weer verder.

 

Het waaide hard en het was echt heel koud maar toch moesten zoals elke ochtend de koeien gemolken worden. Ik ging mee om te kijken. In de avond worden altijd de kalfjes in een omheining opgesloten en in de ochtend mogen de kalfjes dan een voor een heel even bij de moeder drinken en dan worden ze weer opnieuw opgelsoten zodat de koeien gemolken kunnen worden. Na ongeveer 10 minuten had ik het zo koud dat ik weer naar binnen ben gerend. 

Na het ontbijt dit keer groenten soep met vlees was het tijd om me helemaal in te pakken en het paard op te gaan. Ik had handgemaakte Mongoolse laarzen aan en een Mongoolse blauwe jas wat voelt als een slaapzak! Heerlijk warm dus!

Het was vandaag een korte rit! Het paardrijden gaat me steeds beter af , al vind ik bergje af en bergje op toch nog wel een dingetje, vooral omdat mij paard het leuk vind om dit heel hard rennend te doen.

Aangekomen bij de nieuwe slaap locatie viel me al gelijk op dat de vrouw onwijs druk was ze zat echt geen seconde stil, best leuk want ze betrok mij overal bij! Ik ben samen met haar water gaan halen met een karretje waar de banden het 10 jaar geleden al van hadden begeven vervolgens hielp ik met de aardappels en andere groenten schillen. Ze was zelf bezig met het kneden van deeg en ik begreep maar niet wat ze er mee ging doen maar uiteindelijk bleek het een soort pasta te zijn. Het eten was dus groenten, pasta met vet vlees! 

Na het eten heb ik geholpen met de kaas maken ik moest van alles door elkaar doen wat heel verwarrend was maar ik eindigde met het helpen maken van de wodka kaas zoals mijn gids het noemt haha. Ik moest het mengsel dat voelt als zachte klei in een vorm drukken en dan op gaas te leggen om te drogen. Er zijn twee verschillende soorten kazen, de langwerpige is zonder suiker en proeft meer als oude kaas maar dan vooral het schilletje van de kaas, als ik het goed begrijp word er een soort wodka mengsel aan de melk toegevoegd waardoor het een soort van schift, vervolgens koken ze het en laten ze het uitlekken en dan maken ze er langwerpige plakken van en die laten ze dsn dagen lang drogen. De kaas waarmee ik hielp is net iets anders er word namelijk suiker toegevoegd en is iets zachter het is nog steeds wel een beetje zurig (dus ik denk dat ze dit mengsel ook laten schieten) maar het is best lekker, het doet me meer denken aan een hard yoghurt cakje.

 

De volgende ochtend waren we gevangen in de yurt want er was een sneeuwstorm gaande! Super leuk natuurlijk sneeuw dat wilde ik echt super graag! Maar wel koud haha. We moesten wachten tot de sneeuwstorm over was voordat we het paard op gingen.Ik heb de hele ochtend geholpen met het maken van de zoeten kazen.

 


Rond een uur of 1 was de storm over en pakte ik me weer helemaal in om het paard op te gaan. Het weer was helemaal omgeslagen, de zon was gaan schijnen en de lucht werd langzaam helemaal blauw! Wat een geluk! Het landschap was echt zo mooi zo nu het helemaal wit was. 


Rond een uur of 6 kwamen we aan bij de volgende overnachting er waren denk ik 5 mannen en maar 2 vrouwen maar het was er schoon en de mensen waren heel aardig dus ik verwachten een hele gezellig avond en goede nacht. Ik moest weer helpen met het vangen van de kalfjes zodat ze veilig in omheining zouden overnachten en pas laat in de avond was het tijd voor het avond eten. Het was dit keer echt onwijs vet maar ik moest er maar mee leven haha. Ik heb een nieuwe strategie, als jet kraakt als je er op bijt gewoon doorslikken haha! 

 

 
 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now