Dag 40 en 41 In me bikini in de sneeuw

October 8, 2018

De laatste dag van mijn paardrij trip brak helaas alweer aan! We reden ongeveer een uurtje toen we bij een yurt stopte Zoals al gewoonlijk kreeg ik weer wit brood met yak cream aangeboden en omdat ik geen ontbijt had gehad dacht ik dat dit het ontbijt zou zijn dus ik weer de beginnersfout gemaakt om 2 boterhammen te eten en ja hoor daarna kreeg ik ineens een heel blad vol met dumplings! De kilo's vliegen eraan haha.
Toen ik van de dumplings zat te eten zei de gids ineens horse, horse en hij wees naar de dumpling nou dat was dier nummer 5 op het lijstje. Tijdens mijn trip heb ik schaap, geit, yak, marmot en paard gegeten.

 

 


Toen ik aankwam bij het eindpunt vond ik het jammer maar ik keek stiekem ook wel uit naar een douche en een normale w.c. de eigenaar van het geusthouse, Murray een Australische man via wie ik de tour had geregeld was aanwezig en kwam even een praatje maken ik vertelde hem over mijn reis en dat ik marmot had gegeten. Hij vertelde mij dat, dat heel speciaal was omdat het eigenlijk verboden is om op marmot te jagen. Zo nu en dan dragen ze een soort gevaarlijke zwarte vlooien en hiermee maken ze hele dorpen ziek met ernstige gevolgen. Nu kun je antibiotica nemen en word je beter maar in het verleden was dit een groot probleem en als de vlo ergens werd gevonden weer het hele dorp in quarantaine geplaatst.

 

De volgende ochtend werd er door een stelletje die ook in het guesthouse verbleef gevraagd of mensen zin hadden om naar de hot springs te gaan op een uur rijden van het guesthouse en ik dacht waarom ook niet! Het stelletje kwam uit Kaapstad hoe toevallig is dat, super leuk! We gingen op weg en al snel bleek dat er geen verharde of überhaupt een weg naar de hot springs was haha! We reden in een normale personen auto, bergen op en af, door rivieren en zo nu en dan hingen we zo schuin dat ik met mij gedachten al ergens ondersteboven onder de berg lag! Maar ondanks alles waren we toch in een uur bij de hot springs en kon de bikini aan en sprong ik het warme water in.

Het water was echt heel warm na een tijdje werd ik er zelfs misselijk van dus wat doe je dan? In de sneeuw zitten natuurlijk! Even heerlijk afkoelen.


Na 1,5 uur zwemmen en totaal schoon te zijn geweekt liepen we naar de plek waar het warme water met 80 graden uit de grond liep. De lokalen bevolking had er met takken en linten een mooie stellage omheen gebouwd er lag ook geld en andere kleine offers het was een mooi gezicht.
 

De weg terug naar het guesthouse was net zo heftig als de heenweg maar nu was ik er aan gewend dus vond ik het niet zo erg meer. Volgens mij was het voor de chauffeur ook een dagje weg want overal maakte hij foto's en ik heb met zijn telefoon nog foto's van hem gemaakt, super schattig want het was al best een oude man. Bij een rivier stopte hij ook om zijn handen te wassen, misschien zag die niet zo vaak een rivier? Geen idee. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now