Dag 42 t/m 45 ulaanbataar

October 8, 2018

Om 8 uur s ochtends zat ik in de bus met mij ontbijtje to go. Ik had pech want er waren veel stoelen leeg maar de jonge naast mij bleef maar naast me zitten, misschien mag je in Mongolië niet van stoelen wisselen? Ik weet niet? Maar wat ik wel weet is dat hij anderhalve stoel in beslag nam inplaatst van 1 en dat ik dus 8 uur lang tussen een man en het raam geklemd zat....  

De volgende dag na een heerlijke nacht slapen ging ik opzoek naar hoe kan het ook anders.... de zwarte markt! Voor de rest is er in ulaanbataar ook niet heel veel te doen, nouja dat zeg ik eigenlijk verkeerd er zit op elke hoek een karaoke bar dus eigenlijk is er altijd iets te doen!

De zwarte markt was echt gigantisch! Je kan er echt alles kopen, van onderbroek tot een paardenzadel, echt alles was er! Ik heb me een paar uurtjes vermaakt met het rondlopen over de markt, mensen kijken en natuurlijk heb ik ook iets gekocht. Het liefst had ik er ook een paar mooie leren Mongoolse laarzen gekocht, maar helaas heb ik daar echt geen ruimten voor in mijn backpack! 

Na de markt heb ik nog een tijdje door het centrum heen gelopen, ik bezocht een paar Mongoolse shopping malls al vind ik het meer een markt. De shopping mall is in een soort hal en elke hal heeft zijn eigen thema zeg maar, de ene is cosmetics en dan heb je een ander hal voor groenten, fruit, vlees enzovoort. Het was echt een mooi gezicht. Iets minder vond ik de vlees afdeling, ik kan er niet aan wennen dat ze hier organen als een lekkernij zien, gadver alleen de geur is al niet te doen!  

voor China! De trein reis duurt ongeveer 26 uur en eigenlijk wilde ik vandaag alleen een salade eten om even bij te komen van al het vette mongoolse eten maar de Mongoolse vrouw die bij mij in de cabine zat dacht daar anders over ze wilde steeds al haar eten delen, ze zijn allemaal veel te lief!

Bij de Chinese grens moesten we allemaal de trein uit, het treinstel moet namelijk van onderstel wisselen dus van ongeveer 21:30 uur tot 1:00 zaten we (gelukkig) warm in een gebouw te wachten. Vergeleken met de Mongoolse stations is dit een wereld van verschil. De Mongoolse stations zijn klein, oud en vervallen. Het Chinese station was groot met nieuwe gebouwen en kunst.  

Aan het eiende van de dag kwam ik aan in Beijing en ik vind het hier geweldig! Het is zo'n chaos, heerlijk! Ik kan niet wachten om dit land te ontdekken!

Owja ik ben gelijk Peking eend gaan eten het was echt lekker! Je eet het met hele dunnen pannenkoekjes, dikke sojasaus en fijngesneden komkommer. En ja daar ging ik met me stokjes, het was een ramp haha! Krijg maar eens hele dunnen pannenkoekjes van elkaar af met stokjes... mag je de pannenkoek opvouwen met je handen of moet dat ook met de stokjes? Uiteidnelijk ging alles bijna met mijn hafen haha maar het is mijn eerste dag dus dan mag het.   

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now