Dag 46 The great wall of China!

October 11, 2018

Wat een dag! Ik kan niet anders zeggen.

Om 6:00 uur stond ik op en een half uur later liep ik naar de metro. Ik nam de metro en ik kwam zonder enkel probleem aan bij het juiste station en vond inplaatst van een bus een shuttle en dat vond ik eigenlijk wel prima, het kosten maar € 2,- euro extra dus ik dacht prima ik neem de shuttle, lekker makkelijk. Na 10 minuten vertrokken we en ik leerde een stelletje kennen waar ik de rest van de dag mee ben opgetrokken. 

De Chinese muur was echt geweldig! Wat een ervaring om daar over heen te mogen lopen. Ik heb zelfs een thsirt gekocht met de Chinese muur erop hahahaha! Ik weet weer precies waarom ik nooit cash geld heb, ik koop dan echt alleen maar rare dingen.

Ik was zo blij dat ik de keuzen had gemaakt om naar deze locatie te gaan. Het is op dit moment namelijk een vakantie week in China en op sommige plekken op de muur is het zo druk dat je er niet eens kunt lopen! Bij mij was het rustig en ik heb echt heel veel foto's kunnen maken zonder dat er ook maar iemand opstaat! Wat een geluk!


Als je de muur opgaat kun je links afslaan en dan kom je bij een gerestaureerd stukje en als je rechtsaf slaat is de muur nog in oorspronkelijke staat, dat ik beiden heb kunnen zien vind ik echt een pluspunt! Als ik eerlijk ben vond ik de oude staat veel mooier dan het gerestaureerde gedeelte. Niet alleen de Chinese muur was bijzonder maar ook het uitzicht was echt onvergetelijke mooi maar ik hoop dat, dat goed te zien is op de foto's. 

Oké maar dan nu de reden waarom ik de Blog begon met: Wat een dag!
Er waren twee ongelukken gebeurd waardoor de shuttle en de openbare bussen niet kwam opdagen, daar zit je dan op 140km van Beijing te wachten op niets. Met mij waren er 9 andere met hetzelfde probleem, 3 van hen spraken Chinees en een beetje Engels. Na zeker 2 uur rondvragen aan tour bussen en gewoon mensen die stopte bij het tankstation of we mee mochten rijden, was het uiteindelijk de Chinese meiden gelukt om het busbedrijf te bellen om te vragen waar de bus was en of er überhaupt nog een bus ging komen. En ja hoor nog geen kwartier later zaten we in de bus. Heerlijk om mijn reis in China te beginnen met een goede kennismaking met het busstyteem! dat beloofd wat de komende weken...  

 

Deze foto maakte ik nog toen ik terug liep naar mijn hostel hoe mooi is die!

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now