Dag 50 en 51 De Chinese trein

October 19, 2018

Na een ochtendje rondlopen in Datong en weer eens het verkeerde te besteld te hebben in een restaurant, ik dacht dat ik kipfillet in saus bestelde maar het bleek kip met bot dat heel lang gekookt was denk ik? De botten waren zacht en het duurde een tijdje voordat ik door had dat ik botten zat te eten, ik dacht wat een gekke kruiden hahaha.  

Maar in iederveval na dit alles ging ik weer de trein in deze keer een trein tocht van +/ 26 uur. Ik had online een 3e klas ticket gekocht en ik had niet verwacht dat ik 3 hoog zou slapen haha! Super grappig, je moet dus echt omhoog klimmen om in je bed te komen.  

Je mag in China overal roken van in het restaurant tot in de trein! ja echt waar! Ik was even bang dat het zelfs in de slaapvertrekken zou mogen maar gelukkig niet. Het verbaast me wel dat je op zoveel plekken mag roken, vooral omdat ze overal met mondkapjes oplopen maar in een restaurant zitten ze gezellig weer met ze alle te roken, niet echt logisch.
Ik wil het heel even hebben over het onvermijdelijke! het ergste! het ding waar ik tijdens mijn beetje voorbereiding tegen op keek..... het gesmak en gerochel! Gesmak heb ik gelukkig opzich geen last van, de Chinezen zijn nogal luidruchtig met praten en schreeuwen dus ook graag tegen elkaar dus het gesmak in restaurants heb ik totaal geen last van, een enorme meevaller! Maar het gerochel omfg serieus wie heeft dat bedacht het begint al in de ochtend bij het tandenpoetsen en dan op straat echt overal, welke loser heeft bedacht dat rochelen in het openbaar oké is? wat een ranzige gewoonten zeg! Zo dat is er uit haha en nu door want het hoort er nou eenmaal bij!

Ik had onwijs geluk met de mensen in mijn cabine, iedereen was heel rustig. Ik heb dus mooi wat extra uurtjes kunnen slapen. Ik merk zo nu en dan dat ik echt veel te weinig slaap ik moet daar echt op letten anders heb ik nergens energie voor.

Ik heb in het restaurant in de trein geluncht ik dacht dat ik seafood had besteld want dat zei de jonge ook maar ik kreeg rijst met ei, tomaat, varkens vet of jelly (niet gegeten) en zeewier en ik denk dat daar de opmerking seafood vandaan kwam hahaha maar het was lekker en ik vind het zeewier ook echt heel lekker het heeft een grappige structuur!  

Gisteren avond ging ik slapen en was het koud en het landschap kaal met af en toe bergen en ik werd vanochtend wakker met heuvelachtig landschap en ik denk dat het wel 15 graden warmere is. De steden zijn nog wel precies hetzelfde, hoge flatgebouwen en druk.

Aangekomen in Gullian north ging er volgens het hostel een directe trein aar yangshuo station, nou het enigste wat ik te horen kreeg was no train, no train! Ik moest met een bus naar een meer station maar het enigste wat ik te horen kreeg was bus maar welke bus? Niemand wilde me helpen dus ik maar aan iedereen vragen die ik tegen kwam of ze wisten welke bus ik moest nemen en uiteindelijk vond ik de juiste bus en de trein naar Yangshuo. Ik moest anderhalf uur wachten dus ik ging maar een noodles soup eten bij een kraampje buiten. Het was leuk want het was super simpel en de zoon (gook ik) van de kokin kwam ook geeoon met zijn eten bij mij aan het tafeltje zitten. Op de foto lijkt het net een bak hondenvoer hahahaha! Na een korte trein rit kwam ik aan in Yangshuo en moest ik nog een kleine bus rit maken en toen was ik er eindelijk.  

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now