Dag 54: koken in Yangshuo

October 21, 2018

Last minut besloot ik een nacht in Yangshuo te gaan slapen het regende namelijk nog steeds en ik had zin om een kookcursus te volgen.

Aangekomen in het hostel bleek de hele kookcursus niet door te gaan, super jammer! Maar toen stelde ineens het meisje van de receptie voor om samen met mij en een andere jonge van de receptie zelf een kookcursus te geven! Super leuk dus! Eigenlijk veel leuker dan een georganiseerde curcus. 

Aan het einde van de middag gingen we met ze 3e naar de markt om groenten en vlees te kopen. Het was super leuk ik had namelijk onwijs veel vragen over groenten en andere snacks die ik de afgelopen dagen voorbij had zien komen op de markten en die kon ik nu eindelijk aan iemand stellen! We kochten lokalen groentens zoals waterlelie en bamboe! De markt was klein maar ze hadden er alles. Het blijft toch nog gek om te zien dat ze daar gewoon op de markt de eenden en de kippen geplukt en al op tafel hebben liggen. Het meisje vertelde dat op een andere markt ze ook katten te koop hebben en dan njet om als huisdier te houden! Ze had zelf een maand geleden 4 katten gekocht op een markt om ze te redden!  

We maakten veel te veel eten maar we waren gelukkig in totaal met 6 mensen dus het ging wel op. Het meisje komt uit het zuiden en de jonge uit het noorden het was leuk om te zien hoe anders ze allebei koken. In het noorden frituren ze eigenlijk alles en in het zuiden gebruiken ze bijna geen olie maar doen ze bijna alles met water en stoom.
We maakten:
Kung poa chicken (super spicy)
Aubergine en aardappels gefrituurd in soja saus
Waterlelie, champignons, paprika ennnig andere groenten gewokt in soja saus
Sweet and sour ribs
Tofu in een speciale Chinese saus
Gekookte groentens  

Het was allemaal heel lekker het kip gerecht was echt heel heet, het meisje vertelde me dat het in de provincie waar het oorspronkelijk vandaan komt nog meer peper heeft! Ik weet exht niet hoe ze het dan nog kunnen eten. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now