Dag 55 Rijst, rijst en nog meer rijst!

October 23, 2018

Ik was aangenaam verrast toen ze mij vertelde dat de rijstvelden helemaal nog niet waren geoogst dat zou namelijk pas op 16-10 gebeuren en vandaag is het 15-10!

Ik had natuurlijk al wel eens rijstvelden gezien en daarom wilde ik eigenlijk deze rijstvelden overslaan en na wat informatie op Google dacht ik sowieso dat de rijstvelden al geoogst zouden zijn, maar ok ben toch gegaan! En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!


De rit ernaartoe was best heftig je slingert door de bergen in een klein busje en ik word normaal nooit misselijk in een auto of bus maar het had fijn mij geen 10 minuten langer hoeven duren. Het landschap was veranderd van puntige bergen met vlakken stukken aar bergen met bananen bomen en bamboe bossen. Echt een Aziatisch landschap dus.

Omdat ik na de rijstvelden in Guilin zou verblijven en niet terug ging naar Yangshuo liep ik rond met mijn badpak en omdat ik maar 3 uur had bij de rijstvelden kon ik niet anders dan de kabelbaan naar boven nemen en dan naar beneden lopen. Ik had daarnaast ook al een tijdje geen bank gezien waar ik kon pinnen dus ik had niet eens geld om naar boven en beneden te gaan met de kabelbaan haha.  

Het uitzicht was echt super mooi! Ik heb een hele tijd boven rond gelopen, foto's gemaakt en foto's met mensen gemaakt ik was weer een attractie bij de attractie. Maar ik vind het prima dat geeft mij meer het recht om ook foto's van Chinezen te maken! 


Overal op de top kon je in traditionele kleding op de foto en ja Tessa zou Tessa niet zijn als ze deze kans voorbij liet gaan en daar stond ik dan haha ik heb zo gelachen met mezelf! Was ik niet prachtig?!  

Ik was totaal vergeten op de tijd te letten en ik ben echt naar beneden gerend want ik had nog maar 1 uur om naar beneden te komen, gelukkig leek het verder dan het was en was ik nog ruim optijd bij het busstation. Voor in de bus haalde ik mijn avond eten een zoete aardapel, mandarijntjes(die zijn hier echt super lekker) en een pakketje in bananenblad ik had geen idee wat er in zat maar in Indonesië kocht ik ook wel eens dingen in een banenblad en dan was het super lekker nou deze niet, gadverdamme ik weet niet wat het was maar het was in iederveval rijst maar dat was niet het vieze er zat iets in het midden wat ik pas bij de tweede hap in mijn mond kreeg nou ik wist niet hoe snel het er weer uit moest! Bij deze KOOP NOOOOOOIT iets in banenblad in China!  

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now