Dag 56 en 57 Houten huizen

October 23, 2018

Een nieuwe dag met een nieuwe 6 uur durende busrit naar het bijzondere Fenghuang in de Huan provincie.

Eindelijk een bus station waar iedereen in een keer begreep waar ik heen wilde, in een keer kocht ik mijn ticket en 15 minuten later zat ik in de bus. We reden tussen de bergen door die vooral volstonden met volgens mij mandarijnen bomen en zo nu en dan een duck farm. Maar de rit ging natuurlijk niet zonder gekke stops want het blijft tenslotte China! Een keer stopte we langs de snelweg en de buschauffeur opende een van de bagage luiken en een andere man kwam met langawerpigge dozen vol met kuikentjes! Ik denk dat het wel 10 dozen waren!  

Ik was super verbaast toen we een half uur te vroeg in Fenghuang aankwamen, wie had dat verwacht! Een bus die optijd aankomt haha! Het was ongeveer een half uur lopen naar het centrum, tijdens het lopen viel mij al op dat onwijs veel mensen naar me keken. Ik had dit totaal niet verwacht in dit super toeristische dorpje! Ik dacht hier loopt het vol met westerse toeristen maar blijkbaar niet want ik ben meerder keren met mensen op de foto geweest en nog meer keren "stiekem" gefotografeerd.  

Ik ging naar Fenghuang omdat er langs de rivier allemaal houten huizen op palen staan en dat wilde ik graag met mijn eigen ogen zien. Het was een super mooi gezicht ondanks de vele (Chinese) toeristen vond ik het een onmisbare stop

In de avond gaan alle neon tl buizen aan en beginnen de verschillende nacht clubs met het draaien van veel te hard muziek. Ik vraag me af of het gehoor van de mensen hier minder goed is en ze daarom altijd de muziek zo hard zetten en zo ongelofelijk hard praten?  

Stiekem viel het eten tot nu toe heel erg tegen, het lukte me maar niet om lekker eten te bestellen, vaak vond ik het smaakloos of zaten er vieze stukken vet in. Maar ik begin nu steeds beter te zien waar het goed is om te eten of misschien heeft deze provincie gewoon veel lekkerder eten, dat kan ook nog.

Tijdens mijn zoektocht naar avond eten kwam ik de Chinese bbq tegen en ik kan je zeggen dat het echt ongelofelijk lekker is! Je kunt van een hele grote tafel kiezen wat je wilt eten, er ligt echt van alles en alles is op houten stokjes geprikt! Van champignons en broccoli tot Tofu en inktvis! Ik koos verschillende dingen uit kip, garnalen, inktvis, champignons, paksoi en Chinees brood (wat op de foto op marshmallows lijkt) en dat bereiden ze dan op een soort bbq, ik heb echt heel lekker gegeten!  

Ik stond de volgende dag vroeg op om de bus te nemen naar zhangjiajie maar helaas kon ik pas om 11 uur met de bus, tegenvaller!

Met een afgeladen bus vol met Chinezen toeristen ging ik op pad naar zhangjiajie beter bekend van de avatar mountains! Helaas doordat de bus zo laat vertrok kon ik vandaag verder niks ondernemen. 

Ik maakten die ochtend in de ochtend van Fenghuang echt een geweldige foto!

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now