Dag 58 Avatar!

October 21, 2018

Vandaag was de dag dag ik de beroemde avatar mountains ging bekijken en ik moet je eerlijk zeggen dat ik die hele film nog nooit heb gezien!

Om 6 uur had ik mijn wekker gezet want ondertussen weet ik maar al te goed hoe de chinezen toeristen hun eigen land teroisersen met bussen vol met toeristen, eigenlijk net zoals in Nederland maar dan nog 10 keer zo erg. Ik stond om 10 voor 7 bij het hek van het Wilingyuan park mooi optijd dus! Ik had gehoord dat als je een student bent je ongeveer 50% korting krijgt op je ticket dus gewapend met mijn ov chipkaart ging ik naar de ticket office ene net als in Kroatië trapte ze er in en betaald ik minstens 10 euro minder voor het entree kaartje HAHA!  

Ik was mijn kaart voor het park vergeten en ik had mijn e reader (waar de lonley planet opstaat) express in het hostel gelaten wat achteraf natuurlijk heel dom was. Ik had me weer goed voorbereid. Zonder kaart stapte ik een bus in en toen bijna iedereen er uit ging, ging ik ook maar want ij wist dat ik naar de cable car moest en daar zou iedereen wel heen gaan, nou weer verkeerd gedacht dus ik was totaal ergens anders maar uiteindelijk de beste fout van de dag geweest. Vanuit dit busstsion kon ik een prachtige wandeling naar boven maken!

De wandeling duurde ongeveer 2 uur en bestond uit trappen, trappen en nog meer trappen. Ik weet niet hoeveel tredens het in totaal waren maar ik weet wel dat het er heel veel waren. Onderweg stonden allemaal stoelen met aan beiden leuningen een lange stok, hoe komisch dat de toeristen zich hier dus gewoon naar boven laten dragen als een soort van koning haha!  

Onderweg waren er verschillende prachtige uitkijkpunten met prachtig uitzicht op de grote rotsachtige pilaeren met hier en daar begroeiing erop. Het leek net alsof de rotsen zo uit de grond waren geschoten, het is echt heel bijzonder om te zien! Onderweg was het zo lekker rustig, geen geschreeuw, geen getoeter en geen gerochel. Heerlijk even geen toeristen! 

Na de wandeling voegde ik me weer bij de massa toerisme. Ondertussen was ik erachter gekomen dat op de Maps (China Maps, Google is geblokkeerd) het park had gedownload maar het was allemaal heel vaag. Er stond bij het uitkijk punt grand view point en ik dacht ja daar moet ik heen dat zal wel bijzonder zijn! Ik met veel moeite de plek gevonden allemaal trappen afgelopen me benen zeiden nog niet doen dat moeten we ook allemaal weer omhoog... maar toch ging ik! Ik aangekomen bij het uitkijk punt helemaal dichtbegroeid met bomen. Ik begin steeds meer in te zien dat ik vaak verkeerd denk haha!

Gelukkig op de weg terug kwam ik langs een ander utizcht punt dat echt fantastisch was! Daar hebben ik eens even lekker een uurtje van het uitzicht genoten! Helaas was had ik geen geluk met het weer, er hing een grote wolk over het gebied maar ik denk maar zo, het had veel erger gekund...

Nu was het dan toch echt tijd voor de bekende Avatar rots! Wat was het daar druk! Niet normaal! Maar dat kon natuurlijk niet anders het is ook zo bekend. Het utizcht was er ook echt ongekend mooi! Zo bijzonder eigenlijk als wat ik vandaag heb gezien was bijzonder en onvergetelijk mooi! 

Na de avatar rots had ik geen tijd meer om naar beneden te lopen, ik moest dus met de cable car of met de glazen lift! Nou drie keer raden waarmee ik ging. Ja de glazen lift natuurlijk! Ik durf niet te zeggen vanaf hoe hoog de lift naar beneden ging maar het was echt heel erg hoog! (Kan het niet googlen, is nog steeds geblokkeerd) het was echt super vet om tussen de hoge pilaeren in naar beneden te glijden! Ik ben blij dat ik geen tijd meer had om naar beneden te lopen want dit was echt een perfecte afsluiting van mijn dag! 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now