Dag 71: Het is weer over met de rust

November 13, 2018

Gelukkig was het over met de rust! Aan het einde van de dag vertrok ik met de trein richting Lanzhou, weer 14 uur op een hard bankje en nou wat had ik daar weer zin in! Maar ja eigen schuld had ik in Europa maar niet zoveel geld uit moeten geven....

Ik kocht voordat ik vertrok nog snel mijn favoriete dubbel gevouwen Dunhuang Turkse pizza en vervolgens ging ik met de bus naar het treinstation waar ik nog even een uurtje heerlijk van de zon heb kunnen genieten. Het grappige aan Dunhuang is dat het tot ongeveer tot 10 uur echt onwijs koud is (echt handschoenen temperatuur) en dan komt het zonnetje en dan is het gewoon echt warm, niet zo warm dat je in je korte broek gaat lopen maar een langebroek met een t-shirt kan makkelijk. 

De trein zat stampvol! Zelfs het hele gangpad stond vol, in China verkopen ze namlijk ook staan tickets. 50% van de mensen in de trein had ook nog eens grote zakken (soort van hele grote aardapel zakken) en kratjes bij zich, ik weet dat er in kratjes dingen zaten zoals druiven maar wat ze toch allemaal in die grote zakken meeslepen? Echt geen idee. Maar toen besefte ik me ineens iets! De trein is The silk road van 2018... ze slepen allemaal spullen met zich mee net als toen alleen niet op kamelen maar in de trein.... 

De trein in China is erg belangrijk en ik denk dat daarom de treinstations er uit zien als een klein vliegveld. Er is altijd een security check en je wacht op de trein in een soort gate. Wat ik heel komisch vind is dat de mensen een half uur van tevoren in de rij gaan staan (net als bij een vliegtuig) en als de hekken opengaan rennen ze met ze alle naar de trein wat echt totaal onlogisch is want als je een kaartje koopt krijg je een stoel nummer... Ik heb trouwens heel véél andere backpackers gesproken die zich ook ergere aan hoe de Chinese hun telefoon gebruiken in de trein. Ik zit nu bijvoorbeeld in de trein en er zitten 3 mensen 3 verschillende series te kijken met hun geluid op standje de hele trein kan mee lusiteren...

De trein reis van Dunhuang naar Xining verliep verder goed het was maar 2.5 uur en het was niet druk in de trein. Toen ik aankwam in Xining en ik richting het hostel liep kwam ik er al snel achter dat er heel veel moslims wonen. 

Het hostel vinden was een ramp! Ik heb 2 uur rondgelopen om het te vinden en toen ik er uiteindelijk aankwam, was er niemand! Stond ik dan voor een dichte deur. Toen ben ik maar weer wat gaan rond lopen en gelukkig toen ik 2 uur later terug kwam was er wel iemand. Het hostel kosten nog geen 3 euro dus wat had ik verwacht?

In de avond heb ik nog een rondje door de buurt gemaakt even lekker gegeten en natuurlijk heerlijk mensen bespioneert haha. Ik ging vroeg slapen want ja morgen is het zo ver! Morgen ga ik de duurste tour maken van mijn leven (haha ja het doet nog steeds pijn) in een week ga ik van Lhsa naar Kathmandu! 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now