Dag 59 en 60 Regen, regen en nog meer regen

October 30, 2018

Wat een geluk dat het tijdens mijn bezoek aan de avatar mountains niet regende want anders had ik echt niks gezien! Vandaag zou ik eigenlijk naar de Tiamen mountains maar de entree was 30 euro nou mooi niet dat ik 30 euro ga betalen om vervolgens niks te zien.

Ik heb de hele dag in een shopping mall rond gelopen totdat mijn trein naar chengdu vertrok. Een dagje niks doen is zo nu en dan ook niet erg.

Eerst moest ik met een trein naar Changde en daar moest ik overstappen. Ik kon merken dat daar nooit toeristen kwam, mensen staarden me onwijs aan haha.
Mijn trein bleek vertraging te hebben en vertrok 40 minuten later. Tijdens het wachten kwam er een Chinese jongen naar mij toe die gebrekkige Engels sprak, hij zei dat die Engels spreken aan het oefenen was omdat hij volgend jaar naar Engeland wilde om te studeren, toen realiseerde ik me ineens hoe goed de Chinese mensen die emigreren zich aanpassen. In hun eigen land leren ze om te smakken en te roggelen (maar echt) de hele dag door en de geëmigreerde Chinezen in Nederland hoor ik dat nooit doen, ik heb dus over geëmigreerd Chinezen he voordat daar een discussie over ontstaat.

Gister avond heb ik besloten mijn hele schema om te gooien mijn oorspronkelijken plan was om mijn visum te verlengen maar ik heb besloten dit niet te doen, 30 dagen China is voldoenden voor mij. Het land is echt prachtig dat is het niet maar ik begin me te irriteren aan de mensen haha. Er zijn gewoon allemaal klein dingen zoals dat mensen constant voordringen in rijen en dat klinkt stom maar gisteren wilde ik een komkommer laten wegen maar de vrouw die dit deed bleef mij maar overslaan of toen ik een kaartje wilde kopen voor de kabbelbaan bleven ze maar voordringen en de vrouw achter de kassa keek mij ook echt express niet aan en dat begint mij gewoon echt te irriteren. Mensen houden hier gewoon niet echt rekening met elkaar, ik weet niet of dat komt doordat er zoveel mensen zijn en dat ze hierdoor een beetje egoïstisch worden maar mensen zetten bijvoorbeeld tijdens het spelen van een spelletje op hun telefoon of het kijken van een filmpje hun geluid gewoon echt keihard, ze praten onwijs hard en dat getoeterd op de weg is ook echt onnodige. Er zijn natuurlijk ook veel lieve mensen zoals die vrouw in Datong!

Nu ben ik onderweg naar Chengdu, de trein rit is 17 uur en ik werd vanochtend wakker met een geweldig uitzicht de route gaat namelijk dwars door de bergen met overal kleinen huisjes met rijstvelden en kleine groenten tuintjes!

Het hostel in de Chengdu was vanaf het eerste moment al gezellig! Iedereen was er super sociaal en er worden veel verschillende gratis activiteiten georganiseerd, super leuk! Op de avond dat ik aankwam werd er een dumpling avond georganiseerd daar leerde ik twee andere Nederlandse meiden kennen. Toen de dumplings gevuld waren bleef er deeg over en ik weet niet of het iets Nederlanders is maar de Chinezen verklaarde ons voor gek dat we banaan in de dumplings wilde doen maar toch kwamen er ergens bananen vandaan en uiteindelijk vielen de banen dumplings goed in de smaak!  

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now