Dag 61 en 62 Pandaaaaa

October 29, 2018

Chengdu is een grote stad en is populair onder studenten. Ik begrijp wel waarom de stad is schoon, geordend en je kunt merken dat iedereen hier echt met de tijd meegaat. De mensen roggelen iets minder en er word zeker 50% minder getoeterd. Daarnaast staat chengdu bekend om.. ja natuurlijk! De panda!

Samen met de Nederlandse meiden en 2 andere Chinezen uit het hostel gingen we naar de Panda Zoo! Gelukkig worden de pandas in het park goed verzorgd en hebben ze veel ruimten om te leven. De zoo is vooral bedoeld voor het voortplanten van de panda en het doel is ook om de uiteindelijk in het wild uit te zetten.

 

Wat een geweldige dieren om te zien hoe ze daar zitten op hun kont met een stuk bamboe in hun mond! Mijn favoriet was toch wel de panda die in een boom zat ik weet niet hoe ik het moet uitleggen maar je zag gewoon dat die daar heel hard zat te chillen haha.

 
Na de Zoo ging ik nog even het centrum in van Chengdu en wat is het daar druk
! Het centrum is heel groot en er zijn er honderden winkels en bijna elke winkel heeft iemand buiten staan met of een soort klapper of met een microfoon om zoveel mogelijk lawaai te maken. Ik was er al snel klaar mee haha. Maar het was wel even bijzonder om te zien.

 

 


Toen ik terug kwam in het hostel waren ze aan het knutselen en andere gratis activiteit die het hostel organiseert! Natuurlik ging ik meedoen haha. We maakten een hanger met daarin lavendel. Het resultaat mocht er wezen haha!

In de avond ging ik met de Nederlandse meiden uit eten bij een vegetarisch hotpot restaurant. Super lekker! Je krijg een eigen pannetje met water en daar kook je eigenlijk gewoon alle groentens in. Waarom hebben we dat niet over de hele wereld. Lekker gezond!

 

De volgende ochtend stond ik vroeg op om richting Leshan te gaan ik moet namelijk mijn visum verlengen. Ik wilde eigenlijk eerder China verlaten maar helaas kan dat niet omdat ik 10 dagen nodig heb om mijn visum voor Tibet te krijgen. Ik dacht dat dit wel sneller zou gaan maar helaas niet.

In iedergeval is alles met het verlengen wel heel makkelijk verlopen! Het kosten me nog geen half uur en het kosten nog geen €20,- euro echt niet te geloven dat het allemaal zo makkelijk kan!

De rest van de dag heb ik eens mijn tas helemaal leeg gemaakt een zak waspoeder gekocht en al mijn kleding gewassen! Dat was stiekem echt heel erg nodig.

Ik heb geen zin meer om in restaurants te eten, het eten wat je op de straat koopt is de helft goedkoper en dubbel zo lekker! Vandaag had ik een halve eend en ergens anders had ik rijst en wat groenten gescoord vervolgens ben ik naar een park gelopen en daar heb ik heerlijk naar China tv gekeken!

 

 

 

 

  

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now