Dag 67 Overal zand!

November 9, 2018

Ow wat duurde de trein reis lang! Gelukkig was rond middernacht de trein half leeg en kon ik languit op de bank liggen! Het was onwijs koud maar gelukkig heb ik een slaapzak bij me waardoor ik mooi wat uurtjes warm kon slapen.

Rond half 8 kwam ik aan in Dunhuang. Het was er zoooooo koud! Ik had het al een beetje aanzien komen dus had ik ik mijn handschoenen uit de bodem van mijn tas gehaald. Bij aankomst in Denghuan kocht ik gelijk mijn trein tickets voor de terug weg want ik moest zeker weten dat ik op de 30ste naar Xining kon i.v.m mijn Tibet reis en ja omdat ik op een budget leef heb ik voor de terug weg weer een zit plaats geboekt! Ik kan niet altijd in luxe blijven leven natuurlijk. 

Ik was super moe van de trein reis maar toch besloot ik geld te besparen (al kost de bus echt niks) en liep ik vanuit het centrum naar mijn hostel. Ik had me mooi vergist in de afstand, ik ben er natuurlijk ondertussen wel gewend om grote afstanden te lopen maar met een backpack op je rug was 6 km ineens echt heel ver. Onderweg stopte ik nog om de bekende Lanzhou beef noedels te eten, ik kreeg er een heel gek ei ben en ik denk niet dat ik wil weten waarom het ei er zo uitziet.

Ik kwam aan bij mijn hostel en er verbleef naast mij helemaal niemand! Het werd me snel duidelijk dat het laagseizoen was. Wat een rust! Omdat het heel koud is in de nacht liet de vrouw mij in een tweepersoonskamer met een keihard bed slapen, ik dacht nou fijn dankjewel een stenen bed, maar toen ik eenmaal in het bed lag dacht ik wauw dit is warm! Wat bleek er zat een kleine opening onder het bed en daar schuift ze steeds hete kolen in, wat een heerlijk systeem! 

Na mijn middag slaapje wat ik normaal gesproken normaal echt nooit doe ging ik opzoek naar een overnight dessert tour , ik was tenslotte naar de woestijn gekomen om een nacht in de woestijn te slapen. Na wat rondlopen merkte ik al snel dat de meeste hotels gesloten waren en dat er niks anders opzat dan de tour via het hostel te boeken. De vrouw van het hostel sprak geen woord Engels maar via een translate app was de tour snel geregeld!  

 

En daar zat ik dan nog geen uur later met twee lagen kleding aan op een waggelende kameel! Echt geweldig! De duinen waren echt indrukwekkend! Ik heb 5 maanden in Egypte gewoond maar deze duinen waren zo gigantisch zoiets had ik nog nooit gezien!

Ik was tijdens de tour niet alleen, ik was samen met een Chinezen man en hij sprak een klein beetje engels. Na aankomst bij het kamp gingen we de duinen op om met een slee er weer van af te sleeën! Het klint misschien niet echt spannend maar het was super leuk! 

Toen het donker werd was het tijd voor het avond eten, we aten alleen maar vlees van de bbq er kwam geen groenten of brood aan te pas alleen maar worstjes, kip en stokjes met schapenvlees.

 
Na het eten was het tijd om foto's te maken van de sterren hemel maar helaas was het volle maan waardoor er niet heel veel sterren te zien waren, ik was stiekem een beetje teleurgesteld met het resultaat, maar eigenlijk mag ik niet klagen want het is nog steeds bijzonder. 

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now