Dag 68 Dunghuan bezoeken was de beste beslissing ooit!

November 13, 2018

Heerlijk! De zon komt hier pas om 08:04 uur op. Ik moest en ik zou de zon zien opkomen en hoe heerlijk is het dat, dat pas om 8 uur is.

Ik werd wakker om kwart voor 8 dus precies optijd om me snel aan te kleden een slee te pakken en een grote duin op te rennen. Ik heb daar op die duin samen met mijn Chinese vriend Wangcheng van de zonsopkomst genoten!

Na de zonsopkomst was het tijd voor het ontbijt en dat was rijstenpap. Je hoort het te eten met gefrituurd deeg en zoet zure reepjes augurk... nouja is weer eens wat anders dan een boterham met hagelslag. Na het ontbijt scheurde we met de 4x4 door de duinen terug naar het hostel.

 

Wangcheng stond erop dat ik die dag met hem mee zou gaan en alles wat we deden te betalen! Een week ervoor had ik geleerd dat het heel erg onbeleefd is in China om hier tegen in te gaan, dus dan kon ik er net zo goed gewoon van genieten haha. Hij nam me mee naar de cerest spring dit is een tempel gelegen in de woestijn met een klein meer. Echt heel bijzonder om te zien!

Na het bezoek aan de tempel gingen we mijn favorieten ei pannenkoek eten met een beker Milk Thea, de chinese zijn hier helemaal gek op echt op elke straathoek vind je wel een kraampje met de meest uiteenlopende smaken warme of koude milk tea. Het is eigenlijk gewoon melkpoeder met een smaak naar keuzen en dan met warm of koud water.

Na de lunch moest ik de Mogao caves bezoeken. Hij was er zelf de dag ervoor geweest en vond het zo bijzonder dat ik er heen moest gaan! hij moest zelf weer terug naar huis vliegen dus hij kocht een kaartje voor mij en ging daarna zelf naar het vliegveld. De grotten waren echt heel erg bijzonder! Eerst waren er 2 verschillende films waarvan een 360° was. De films gaan over de geschiedenis van de silkroad en de grotten.


Vervolgens werd ik samen met de andere chinezen toeristen de bus ingeladen en 20 minuten later stonden we bij de grotten. Ik was de enigste Engels sprekend toerist dus ik kreeg een privé gids! Super leuk! Ik heb dat arme meisje de oren van haar hoofd gevraagd haha. Het was echt heel bijzonder! De grotten zijn ongekend mooi! Dat ze überhaupt zoveel grotten hebben gemaakt in een rots wand vond ik al bijzonder maar dat er dan ook nog eens de grotten ongekend mooi zijn beschilderd en zo goed bewaard zijn gebleven maakt het echt een wonder. Er was ook een Buddha van volgens mij 24m hoog! Heel veel beelden en schilderingen op de muur hebben gouden elementen! Het is dus echt heel kostbaar. Vooral de liggende Buddha die volgens mij ook rond de 24 meter is heeft een met goud beschilderd hoofd, nou reken maar uit daar kan je een leuke auto van kopen. Helaas mocht ik geen foto's maken in de grotten zelf maar ik raad echt iedereen aan hierheen te gaan het is echt heel bijzonder! Mijn gids vertelde me dat er hier maar weinig westerse toeriste kwamen en toen beseft ik me pas dat ik inderdaad nog geen een westerse toerist had gezien. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now