Dag 74: Lhasa

November 18, 2018

Vandaag mochten we heerlijk uitslapen, om half 10 moesten we pas verzamelen bij de receptie.

We ik heb super geluk, we zijn namelijk maar met een kleine groep van in totaal 6 mensen waarvan 2 mensen alleen een tour doen in Lhsa. We gaan dus maar met ze 4e naar Kathmandu! Het is een super gemixte groep namelijk, Spanje, Schotland, Oostenrijk en Italië.  

We begonnen de dag met een bezoek aan de Drepung monastery.
Ik was in Beijing natuurlijk naar een tempel geweest en toen was ik er eigenlijk al klaar mee maar de tempels in China kun je niet vergelijken met wat je ziet in Tibet!  

Het was heel bijzonder, er leven op dit moment 600 moniken in de monastery maar eigenlijk is dit niks vergeleken met vroeger, want toen woonden er maar liefst 7000! We namem een kijkje in de verschillende offer kamers en een gigantische meditatie zaal. Het is zo bijzonder om te zien. Alles is zo mooi beschilderd en er staan prachtige beelden! Helaas mochten we binnen nergens foto's maken. 

Vervolgens bezochten we Sera monastery. Het was hier echt onwijs druk ik denk dat er wel een rij stond van 2 uur. De mensen staan dus in de rij om te mogen offeren. Ik kan me echt niet voorstellen dat we dat in Nederland zouden doen. Niemand heeft daar überhaupt geduld voor haha.
In de Sera monastery wonen ook ongeveer 600 moniken. We bezochten de tempel maar helaas mochten we binnen weer geen foto's. Na de tempel namen we een kijkje bij het dagelijkse discussie uurtje, dat was echt heel komisch om te zien! Het gaat als volgt, een persoon zit op de vloer en een persoon staat de persoon die staat zegt/vraagt iets en als hij klaar is dan klapt die in ze handen en dan mag de zittende persoon hierop antwoorden en zo discussiëren zo over van alles van geloof tot wie de afwas moet doen denk ik haha. Ze hadden er heel veel plezier in maar ze waren ook echt heel fanatiek want het klappen ging meestal samen met een hupsje haha.
  

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now