Dag 75: Pothala palace

November 18, 2018

Een must do in Lhsa is natuurlijk Pothala palace. We vertrokken vroeg zodat we optijd tickets konden kopen want iedereen krijgt een gezetten tijd om naar binnen te gaan, ook mag je maar maximaal 1 uur in het paleis rondlopen.

We hadden geluk want we kregen kaartjes om, om 10:00 uur naar binnen te gaan. Maar als je naar binnen wil moet je eerst 345 treden naar boven. Dat klinkt natuurlijk niet echt spannend maar doordat je 3650 meter boven zeelevel bent word alles ineens een stuk moeilijker, je bent echt heel snel buitenadam!  

Helaas mochten we geen foto's maken in het paleis zelf maar ik kan je vertellen het was echt heel bijzonder, de muur schilderingen, de gigantische kamers en natuurlijk de kleine kamers vol me beelden, goud en andere kunstwerken. Het is echt heel bijzonder om allemaal te zien. Sommige kunstwerken zijn zo ongekend bijzonder ik weet niet hoe ij het anders kan verwoorden! Er zijn zoveel details en zoveel goud en zilver er ander kostbaren dingen. Bij de entree mochten we een foto maken van een muurschildering en je kunt goed zien hoeveel details er zijn, je kunt blijven kijken je ziet steeds meer.  

Na het bezoek aan het paleis gingen we naar het oude centrum waar ik de eerste dag ook al was geweest maar nu bezochten we de Jokhang tempel waar honderden mensen omheen lopen met hun meditatie kettingen en "meditation wheel". In deze tempel mochten we wel foto's maken dus dan kunnen jullie een beetje een idee krijgen van hoe een gemiddelden tempel in Tibet eruit ziet. 

 

 


 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now