Dag 77: Mount Everest

November 29, 2018

Vandaag is de dag voor het letterlijke hoogtepunt van de reis! We gingen naar de base camp van de bekende Mount Everst!

Om 8 uur zaten we al in de auto want het was weer een flink stuk rijden. We stegen onderweg van 3650m naar 5500m. Gelukkig had ik helemaal geen last van het stijgen, ik denk dat ik mijn dosis hoogteziekte in de trein wel had gehad. 

Onderweg stopte we op verschillende plekken om even van het uitzicht te genieten maar het waaide overal zo hard en de wind was echt super koud dat het altijd heel even naar buiten was en snel weer naar binnen haha. Het verbaasde mij echt enorm dat we zo hoog in de bergen waren maar dat er nergens sneeuw lag. Het vroor wel overal want al de stroompjes water waren bevroren, zelfs de iets bredere riviertjes waren gedeeltelijk bevroren, als stroomend water is bevroren weetje dat het echt koud is.

En daar was die dan, bij een uitzichtpunt konden we in de verte een groot stuk van het Himalaya gebergte zien, helemaal bedenkt met sneeuw en met een knal blauwe lucht op de achtergrond, het is zo gek dat ik zo dicht bij de top van de wereld ben! Je beseft ook niet dat je zo hoog bent omdat je al gewend bent geraakt aan de hoogte.

We reden verder en kwamen aan bij de base camp voor toeristen, helaas mogen we niet naar het echt base camp die is alleen voor de klimmers. Het uitzicht was prachtig! De mount everst stond in de zon en alle bergen rondom waren donker dat maakte het uitzicht nog meer indrukwekkend.  

We bezochten nog een oude tempel bij het base camp. Dit was een bijzondere tempel want er was een groot onder tempel waar het heerlijk warm was. Alle kaarsen die je op de foto ziet branden op yak boter! 

Na zonsondergang kon ik het natuurlijk niet laten om foto's van de sterren te maken, het was echt heel koud dus na een minuut of 10 gaf ik het op, maar ik zie langzaam progressie in mijn starre fotograferen skills haha.  

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now