Dag 80: geen bussen?

December 2, 2018

Na Nepal reis ik door naar India en omdat ik de komende weken in en rondom Pokhara ga doorbrengen (Pokhara is ongeveer in het midden van Nepal) moest ik het visum voor India direct aanvragen. Om 08:30 stond ik bij de ambassade in Kathmandu maar helaas had ik me vergist in de tijd want ze gingen pas om 09:30 uur open.. oeps. Uiteindelijk was het niet heel erg want ik was natuurlijk de eerste dus om 09:30 uur was ik gelijk aan de beurt!

Iedereen vertelde mij dat er geen bussen beschikbaar zouden zijn naar Pokhara (ongeveer 8 uur met de bus) en als ik naar Pohkra zou willen ik moest gaan vliegen... ik geloofde er natuurlijk helemaal niks van dus nadat ik mijn backpack had opgehaald in het hostel liep ik naar het busstation en eenmaal aangekomen zat ik binnen 2 minuten in de bus... het is maar goed dat ik de mensne njet geloofden want ik had echt niet nog een dag in Kathmandu willen doorbrengen. 

De bus rit was ongeveer net zo heftig als de jeep reis van de de dsg ervoor. De slechte wegen en diep afgronden maken elke bus rit spannend. De reis was ongeveer 8 uur en toen ik in Pohkra aankwam stonden de taxi's natuurlijk al in grote getale op mij te wachten. Ik had geen idee wat een eerlijke prijs was dus ik hoopte maar dat ik niet te erg werd opgelicht. Tally was al in het hostel, met haar ga ik samen een 6 daagse hike doen! We hebben elkaar leren kennen via Facebook en kwa datums kwam alles precies uit! Super gezellig om de hike niet alleen te moeten doen!  

In de avond gingen we uit eten en het is nog steeds feest in Nepal, overal dansen er mensen op straat wat echt geweldig is om te zien! Het festival is Tihar, elke dag van het festival heeft een andere betekenis het festival is 4 dagen en elke dag heeft een ander thema er is bijvoorbeeld een dag voor honden maar ook een dag voor broers en zussen. Ook versieren ze alles met lichtjes en branden ze een soort van kleine kaarsjes.  

 

Hieronder een foto van het lokalen gerecht Dal bhat. De dal is een soort soepje van linzen en aardappels (de eerste van rechts). De Dal Baht is een heel populair gerecht in Nepal en word gegeten voor lunch en diner. Naast dal vind je altijd rijst, groenten, aardappels en pappudum op je bord, er worden vaak ook andere dingen aan toegevoegd zoals een klein bakje met vlees of vis in een sausje. Het kan eindelijk allemaal. 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now