Dag 82: De eerste dag van de hike

December 4, 2018

Om 07:20 uur zaten we in de bus mooi optijd! De bus zat natuurlijk helemaal vol gepropt met mensen en spullen want een bus in Nepal is nooit vol...  

Aamgekomen bij Nayapul kochten we het 2e permit, je moet namelijk 2 permits hebben om in het gebied te mogen. Als ontbijt kochten we hele lekkere samosas met aardapel en erwten,echt super lekker! Ik denk dat er 3 hadden gegeten en de rest van de dag zaten we vol haha!

De eerste dag bestond vooral uit het beklimmen van trappen! Het was best wel zwaar maar het was erg goed te doen! 

Het uitzicht was prachtig we liepen door kleine dorpjes met leuke kleine huisjes en de mensen zijn op dit moment bezig met het rooien en ploegen van hun land. Ze gebruiken hiervoor nog de ossen, echt geweldig om naar te kijken!  

Het was in totaal ongeveer 4 uur wandelen, rond 15:00 uur kwamen we aan in Ulleri (2005m hoog) waar we opzoek gingen naar een tea house om te slapen. We hadden de tip gekregen om bij een tea house een deal te maken, je zegt dat je er gaat dineren en ontbijten en dan krijg je de kamer gratis. Bij het eerste 2 tea houses hadden we geen succes maar bij de derde was het raak! We hadden een fijne kamer met prachtig uitzicht en een lekker dikke deken! Ik had echt verwacht dat we in krotten terecht zouden komen maar wauw wat een luxe! We hadden zelfs een warme douche!  

In de avond bestelde we de lokale specialiteit dal bad een gerecht met rijst, groenten, aardapel en een speciale saus met linzen. Het is een gewoonte dat als je bord leeg is ze je aanbieden je boord aan te vullen met de saus en rijst, eigenlijk is het een soort all you can eat!
Tijdens het eten ontmoeten we 2 Franse jongens waarmee we de hele avond hebben doorgebracht, het was een super gezellige avond! 

Het was echt een geweldige eerste dag en ik ben benieuwd wat de rest van de hike ons gaat brengen!

Owja een tea house is eigenlijk gewoon een geust house! 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now