Dag 83: Afrits broek

December 4, 2018

Ik werd wakker met de zon in mijn gezicht, een echt geluks momentje! Ik had heerlijk geslapen en door de lekkere dikke deken en mijn slaapzak had ik het ook niet koud gehad. Overdag is het heerlijk weer maar in de avond koelt het heel erg af.  

Na een dikke bananen pannenkoek voor ontbijt gingen we weer op pad. Gelukkig vandaag geen 1000 traptreden meer! Ook al was het niet een erg lange route gisteren maar het was toch best wel zwaar doordat de route alleen maar uit traptreden bestond. Vandaag liepen we door het bos over zand en stenen paden. Het uitzicht is nog niet heel indrukwekkend maar de prachtige bomen in het bos maakten dit helemaal goed! 

Aan het begin van de route droegen we een korte broek met een hempje maar al snel werd het kouder moesten we een vest aantrekken. We klommen van 2005m naar 2820m.  

Er was on a verteld dat de route vandaag ongeveer 6 uur lopen zou zijn, maar na anderhalf uur lopen kwamen we een man tegen die ons vertelde dat het nog naar 3 uur lopen was naar onze bestemming... Ik weet niet of wij nou zo snel zijn of dat ze echt heel erg overdrijven met de tijden zodat iedereen altijd ruim optijd bij het volgende dorp aankomt.  

Rond een uur of 15:00 uur kwamen we aan in Ghorepani een klein dorpje met een prachtig uitzicht over de bergen. Het was een klein, koud maar heel gezellig dorpje. Een jongen die we voor vertrek hadden ontmoet had ons de tip gegeven om in Tukuche peak view te gaan slapen in kamer nummer 3. Eenmaal aangekomen bij Tukuche liepen we naar binnen en zonder te vragen kregen we kamer nummer 3 en mochten we gratis overnachten zolang we maar zouden dineren en ontbijten in het tea house, prima! Geen probleem! En Owja we kregen zelfs 2 dikke dekens zodat we lekker warm konden slapen! Die avond aten we weer samen met Robin en Benjamin (de Franse jongens), we spraken af om de volgende dag met ze alle naar Poon hill te gaan om de zonsopgang te bekijken.   

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now