Dag 84: Sunrise or sunset

December 4, 2018

Om 5 voor 5 ging de wekker! De zon komt hier om 6:20 uur op en het was zeker 50 minuten wandelen naar de top van Poon hill. Vanaf deze berg kun je bijna het hele Annapurna gebergte zien... tenminste als het niet bewolkt is.  

De klim naar de top van Poon hill was verder dan dat ik had verwacht, het was een behoorlijk stijl stuk omhoog en omdat het nog donker was had ik ook geen idee hoe ver het nog was. Toen we eenmaal boven op de berg waren aangekomen bleek het natuurlijk helemaal bewolkt! Want dat gebeurd meestal als ik zoiets onderneem haha. We hebben denk ik wel 2,5 uur gewacht en toen we bijna vast gevroren waren aan de grond gingen de wolken dan toch echt gedeeltelijk weg en konden we van het uitzicht genieten!  

 

Na het ontbijt vertrokken we samen met de franse jongens naar de volgende locatie Tadapani. De afgelopen twee dagen waren de wandelingen niet echt uitdagend maar dat was vandaag wil anders! Zo nu een dan regende het een we moesten flinke stukken omhoog en omlaag. Ondanks dat het een zware dag was, was het echt een hele mooie route met super mooie uitzichtpunten, het leukste vond ik dat de route dwars door de jungle was. Wat wel komisch was, was dat er de route begonnen met dat een van de Franse jongens zei ja vandaag hoeven we niet veel te klimmen, nou dat viel dus vies tegen haha! Het is altijd gevaarlijk als je denkt dat het een makkelijke route word en je uiteindelijk de zwaarste route van de hele trek loopt. 

Toen we aankwamen in Tadapani gingen we opzoek naar een slaapplaats, de afgelopen dagen verliep dat zonder enig probleem maar omdat Tadapani een klein dorpje was en er dus bijna geen slaap plaatsen waren eindigen we uiteindelijk met 3 personen in een kamer en de 4e persoon bij een andere jongen in de kamer. We hadden echt geluk want echt alles zat vol, en doorlopen was ook echt geen optie. We waren allemaal echt helemaal kapot van de lange wandeling dus na een goede maaltijd gingen we allemaal optijd naar bed.  

 

Owja! Ik wilde graag nog vertellen over de porters. Porters zijn de mannen die de bagage van luie toeristen naar boven brengen, soms hebben ze wel tassen van 65 kilo op hun rug. Ze dragen de tassen niet met hun schouders maar op hun voorhoofd! Ik heb een tas van 25 kilo uitgeprobeerd en dat vond ik al heftig! Moet je voorstellen als je een hele berg op of af moet met 65 kilo! 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now