Dag 89 t/m 99 Yoga retreat

December 18, 2018

Het was de eerste ochtend van de retreat en op wonderbaarlijke wijzen voelde ik me weer helemaal 100%, ik had mijn voedselvergiftiging verslagen!

Er was een vast rooster in het retreat die elke dag werd herhaald;
06:15: Meditatie, tijdens deze les deden we vooral een combinatie van meditatie sn stretch oefeningen.
07:00: Herbal Tea time met een banaan
07:30: JalaNeti, je spoelt met zout lauw water je neus! Haha het klinkt net zo gek als dat het is. Met een soort kleine gieter spoel je warm zout water van je ene neusgat naar het andere. Ik vind het eigenlijk hetzelfde als dat je crasht tijdens het kitesurfen of wakeboarden. Maar eerlijk gezegd raad ik het iedereen aan die in de stad woont.
08:00: Morning Yoga. Een rustige vorm van yoga waarbij je, je extra concentreert op je ademhaling.

09:45: Breakfast, elke dag weer heerlijk!
11:00: Wellness activities, elke dag mag je een Wellens activiteit kiezen er zijn 4 opties: Mud bath, Steam bath, Himalayan salt food bath of Steam inhalation.
12:30: Nada Yoga, heel bijzonder en rustgevend! Je ligt op een yoga mat met je ogen dicht en er word op de singing bowls gespeeld. Veel mensen vallen tijdens dit half uurtje inslaap hahaha. Maar het is echt heel bijzonder ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ik kan het ook heel moeilijk verwoorden. Je gedachten schieten heen en weer en de geluiden komen heel heftig binnen. Ik raad dit iedereen aan om een keer te doen.

13:00: lunch, altijd heerlijke Dal bad. Een lokaal gerecht met rijst, een soort linzen soup en groentens!
16:00: Tea time met appel.
16:30: Bhakti Yoga. Dit betekend eigenlijk met ze alle zingen en dansen. Er worden altijd verschillende mantra's gezongen. Elke mantra heeft altijd een diepe betekenis.
17:30: Evening yoga. De avond yoga is altijd heftig. De man die de yoga geeft komt uit India en daar zijn ze naar mijn idee iets heftiger met yoga. Soms voelt het bijna als atletiek haha. Ze pakken alles iets harder aan dan de Nepalese yoga instructeurs.
19:00: Avond eten. Elke dag weer heerlijk!
20:00: Silent meditation. Iedereen zit in een kring om een kaars en de bedoeling is dat je zolang mogelijk niet met ogen knippert, zelfs niet als de tranen uit je ogen lopen. Ik heb dit stiekem heel vaak overgeslagen. 

Halverwege de 10 dagen begon ik aan mijn detox. Een detox hield in dat je een dag voor ontbijt, lunch en diner een salade at, de tweede dag drink je 4 hele grote glazen groenten en fruit juice en op dag 3 doe je een cleanse. Je drinkt rond de 24 glazen met lauw zout water. Je wisseld het drinken af met strech oefeningen, per keer drink je twee glazen en vervolgens doe je de stretch oefeningen. Het was heel bijzonder om te doen maar ik geloof nou niet dat het een hele bijzondere impact heeft op je lichaam. Een ding weet ik wel zeker, mijn darmen waren goed doorgespoeld haha! 

Ik heb het echt onwijs naar mijn zin gehad, er waren leuke mensen en het eten was echt geweldig! De yoga en de meditatie hebben mij ook heel goed gedaan. Ik sport normaal natuurlijk heel veel en ik stretch echt niet genoeg, hierdood heb ik vaak veel last van mijn schouders en nek maar dat is nu bijna allemaal verdwenen! Ik ben dus heerlijk met me neus op de feiten gedrukt. Daarnaast doet ze meditatie me ook goed i.v.m mijn bedrijfje, ik denk dat ik door de meditatie me veel beter kan concentreren dus het is zeker iets wat ik ga doorzetten als ik straks thuis ben.  

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now