Dag 105 Temple tour

January 4, 2019

Vandaag was het tijd voor een tempel tour, samen met de Nederlandse Janneke die ik gisteren ook in het dosa café had ontmoet. De tour werd georganiseerd vanuit het hostel en kosten 1 euro haha!

We bezochten 4 verschillende tempels en de tempels zagen er veel moderner uit dan dan ik had gedacht. De eerste tempel die we bezochten is de tempel van een vrouwelijke godin. De godin was 9 keer geïncarneerd en een keer daarvan was ze als boze vrouw terug gekeerd om een demon te verslaan. Om het verhaal nog geloof waardiger te maken vloog ze rond op een leeuw met vleugels.

 

De 2e tempel was echt heel erg nieuw en helemaal gemaakt van marmer. Toen we aankwamen bij de tempel waren ze bezig met een ritueel en na het ritueel werd het heilige vuur neergezet en kon iedereen het heilig vuur aanraken. Ze gingen er allemaal vol voor en het was dringen om ook maar in de buurt te kunnen komen van het heilige vlammetje.

De 3e tempel was de monkey tempel en de naam komt niet van de apen die om te tempel heen slingeren maar omdat de God van deze tempel het gezicht heeft van een aap. Bij deze tempel is een paar jaar geleden een aanslag geweest door Alkida waar 23 mensen bij om zijn gekomen, je mag dus absoluut niet je tas mee naar binnen nemen.

Je word ook geëvolueerd en dit gebeurd achter een gordijntje zodat de mannen het niet kunnen zien.

De 4e tempel was ook erg nieuw en leek meer op een huis dan een tempel. Wat heel komisch was, was dat het 12:00 uur was en toen werd er eten geofferd aan de goden. Er waren 3 verschillende standbeelden en toen het eten werd geofferd gingen de gordijnen dicht want niemand mocht zien dat de goden het eten ontvingen... ook word er door middel van een trommel keihard lawaai gemaakt en je denkt dat dit met de hand word gedaan maar dat gaat op stroom hahaha kijk op de foto en dan kun je zien hoe het er uit ziet! Daarnaast staan de mensen die er werken met ze allen bijeen rijtje te klappen, het was zo komisch om te zien.

 

Het was erg leuk om met de gids op pad te gaan en uitleg te krijgen over de tempels in India. Helaas werd ik na het bezoeken van de tempels ziek en had ik weer een heerlijke voedselvergiftiging en heb ik de rest van de dag in het hostel doorgebracht. Ik ben nog nooit zo ziek geweest denk ik, ik was doorweekt van het zweet maar gelukkig heb ik wel goed kunnen slapen. Ik moet wel zeggen dat het wel goed is voor je dieet hahaha. Net voordat ik echt heel erg ziek werd (maar me dus al wel niet goed voelde) ging ik toch even mee om lokaal te eten want ik kan gewoon geen nee zeggen tegen lokaal eten, daarnaast vond ik  mezelf toen nog niet ziek genoeg haha! we aten een traditioneel Indiaans ontbijt (het was ondertussen 15:00 uur maar dat maakte niet uit). We aten Puri sabzi (Aloo puri), het is een soort gefrituurd deeg (heel luchtig) en volgens mij aten we het met dal een soort linzen curry. 

 

 

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now