Dag 106 & 107 Tessa de toerist

January 6, 2019

Ik had gelukkig goed geslapen en ik kon het niet geloven hoe goed ik me voelden, maar ik vertrouwde het nog niet helemaal dus ben ik het grootste gedeelte van de dag in bed gebleven. Ik heb goed nagedacht over waardoor ik zo ziek was geworden en ik denk dat het komt doordat ik mijn tanden had gepoetst onder de douche, ja ik weet het heel dom... mensen hadden me er zelfs voor gewaarschuwd! Als ik nu ga douchen dan neem ik een slok drinkwater die hou ik in mijn mond en dan als ik klaar ben met douche spug ik het uit haha! Het klinkt een beetje gek maar zo ben ik er 100% zeker van dat het me niet nog een keer gebeurd.

 

De volgende dag was mijn Tessa is een toerist in India dag! Ik heb een henna tattoo gezet, me op laten lichten tijdens het kopen van souvenirs en een boot trip op de Ganges gemaakt. 

Na het shoppen liep ik naar de belangrijkste plek waar lijken worden verband, je mag hier absoluut geen foto's maken, ik heb wel een foto van de zijkant kunnen maken het blijft toch gek om te zien, zo alles buiten in de openlucht.

Iedereen kent de foto's van Varanasi de ingesmeerde mannen die helemaal wit zijn met kettingen en oranje kleding. Deze babas of Sadhus vind je overal langs de Ganges, soms zijn het mensen die gewoon weg bedelen maar vaak zijn het de echte Sadhus die heel India doorlopen voor hun geloof. Toen ik twee mannen zag zitten dacht ik, ik vraag gewoon of ik een foto mag maken in plaats van dat ik het stiekem doe, toen ik het vroeg, vroegen ze of ik eerst een tijdje bij hun wilde komen zitten en ik dacht ja waarom niet! Ik verstond de helft niet van wat ze zeiden want hun engels was niet goed, maar dat maakte niet uit het was bijzonder om daar gewoon even met ze te zitten en vragen te stellen. Ze doen dit elke dag ze wassen zich in de rivier en smeren zich in (ik weet niet voor hoelang ze dit precies doen) de mannen geven hun hele leven op, ik denk dat er ook veel mannen tussen zitten die een gewoon leven hadden met een vrouw en kinderen en op de een of andere dag gewoon alles achterlaten en opzoek gaan naar the meaning of life. Toen het tijd was om verder te gaan kreeg ik ook een stip op mijn voorhoofd, eerst wilde ik het niet omdat ik dacht dat het de as was van de doden mensen en toen ik dat zei moesten ze lachen maar ze zeiden verder niks dus ik weet eigenlijk nog steeds niet of het nou wel of niet zo was haha!

 

 

De boot trip op de Ganges was heel leuk, ik zat alleen in een bootje en de man die roeide vertelde hele verhalen en ik deed net alsof ik het allemaal verstond. Het uitzicht was heel mooi en wat ik vooral fijn vond was dat aan de andere kant van de rivier het zo lekker rustig was! Er waren vrouwen bezig met het schoonmaken van visjes en ik verbaasde me echt over 2 dingen, 1. Hoe kunnen er ooit nog dieren in deze ranzige rivier leven 2. Ik weet dat mensen alles in deze rivier doen, van douche tot aan lijken er in gooien maar om het echt met je eigen ogen te zien blijft toch onwerkelijk, hoe kun je nou doen je wilt toch niet in een rivier zwemmen waar lijken in worden gegooid, ik begrijp er niks van.

Aan het einde van de dag was het tijd om Varanasi te verlaten en een nacht bus te pakken naar Agra! Agra is bekend om jaaaaaaa... the Tjah Mahal. De bus reis duurt ongeveer 12 uur en het is niet zomaar een bus! Nee het is een sleeper bus! Ik vond het echt helemaal geweldig! Je hebt gewoon je eigen cabine met een bed! Een luxe die ik wel vaker had willen hebben de afgelopen maanden!

 

 


 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now