Dag 108: Oeps, reed ik zo Agra voorbij

January 12, 2019

Rond 06:00 uur werd ik wakker van geschreeuw in de bus maar omdat ik nog half sliep drong het niet echt tot me door wat ze zeiden, vaag hoorden ik Agra maar ik dacht ze maken me wel wakker als ik eruit moet dus het zou wel goed zijn.
Maar toch vertrouwden ik het niet en keek ik even op Google Maps en ja hoor ik was al onderweg naar Dheli! Oeps! Ik begon als een gek mijn spullen in te pakken en ik sprong me cabine uit en de buschauffeur en zijn hulpje spraken natuurlijk beiden geen woord Engels! Maar toen ik Agra begin te roepen hadden ze snel door dat ik er uit had gemoeten bij Agra. Ze stopte langs de weg en het hulpje liep met mij maar de overkant van de 4 baans snelweg opzoek naar een lift. Na een minuutje of 5 stopte er een traffic police patrol auto waar ik in mee mocht. Er zaten vier mannen in en de achterbank had alleen 4 stoelen dus ik deelde een stoel met een van de mannen, gelukkig zijn ze niet zo groot in India haha! Daarnaast doen de mannen echt hun best om me altijd zo min mogelijk aan te raken. 10 minuten later stopten we langs de weg en werd ik in een tuk tuk gezet en elke centimeter van de tuk tuk werd benut. We zaten met ze 6e in de tuk tuk en natuurlijk mijn grote backpack. Ik kan je wel vertellen dat ondanks het buiten fris was ik het niet koud had haha.

 

Na een half uur rijden stonden we aan de rand van Agra ik kon niet geloven hoe geweldig ik door iedereen was geholpen de mensen in India zijn echt heel aardig! 20 minuten later stond ik in mijn hostel en dacht ik dat het tijd was voor een middagje luieren en niks doen nou verassing! Niet dus.

Het was donderdag en wat ik niet wist was dat op vrijdag de Taj mahal gesloten zou zijn! Geen zonsopkomst bij de Taj mahal voor mij dus, pech maar niet echt een ramp. Het hostel was op loopafstand van de Taj mahal dus na een klein ontbijt ging ik als een speer op pad.

 


Het gebouw was gigantisch en echt zo mooi om te zien! Wat een gebouw! Zo bijzonder! De binnenkant van het gebouw is een beetje saai maar later vertelde iemand me dat de Engelse toen ze India verlieten lang geleden ze al het moois hadden meegenomen en dat het er daarom er van binnen er een beetje saai uitziet. Maar dat is bijzaak het gaat uiteindelijk om de buitenkant! Ik was echt onder de indruk.

Ik heb echt geleerd nee te zeggen tegen het maken van selfies, als er een gezinnetje naar me toekomt zeg ik altijd ja maar bij jongens en mannen is het gewoon klaar. Het valt me nog mee hoe beschaafd ze reageren als je nee zegt, ze zeggen meestal oké dankjewel en lopen dan weg.

Na de Taj mahal bezocht ik Agra fort, een gigantisch rood fort! Ondanks dat het druk was binnen was het heel rustgevend. Er waren verschillende binnen tuinen waar mensen lekker in de zon zaten en de toeristen werden voornamelijk door gids rondgeleid dus na het drukke Taj mahal was dit wel even lekker.

 


Die avond ging ik samen met het hostel (Zig zag hostel) naar een geheimen plek om de zon te zien verdwijnen achter de Tak mahal echt een gewéldige goedmaker voor het missen van de zonsopkomst. Het was echt een onvergetelijke zonsondergang. 

 

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now