Dag 109, 110 & 111: Treintje komt zo...

January 18, 2019

Het was zover, het was tijd voor mijn laatste lange treinreis van mijn reis. Iedereen verklaarde me voor gek dat ik met de trein ging in plaats van met een vliegtuig maar ja het zou nog gekker zijn als ik nu in een vliegtuig zou stappen.

Mijn trein zou om 14:05 uur vertrekken maar zoals dat hoort in India was de trein er pas anderhalf uur later... en volgens mij als je naar de gemiddelde vertragingstijd kijkt in India had ik nog een meevallertje.  

Omdat ik twee nachten in de trein ging doorbrengen gunde ik mezelf een beetje luxe en had ik een 2AC ticket geboekt dit hield in dan de cabines met ze 4e zijn en er gordijntjes hangen voor iets meer privacy. Toen ik tijdens de reis even naar de wagon keek van de sleeper klas (klas lager) was ik zo ongelofelijk blij dat ik hierop geen 10 euro had bespaard!

Tijdens de hele reis had ik steeds andere mensen in mijn cabine, de meeste mensen reisden maar voor korte stukken mee. Meestal had ik alleen mannen in de cabine maar zo nu en dan was er ook een vrouw, Wat ik heb geleerd van al het treinreizen over de hele wereld is dat de mannen in India het meeste snurken en niet zo'n beetje ook....  

Ik merkte al gelijk dat toen ik op mijn bed lag te lezen de mannen in mijn cabine onwijs naar me staarden ik heb toen mijn lakenzak gepakt en deze voor mijn bed gehangen wat het een stuk aangenamer maakten. ik had dus eigenlijk een soort van tent om me heen gebouwd haha! Wat ik de afgelopen maanden heb geleerd is, dat als je het bovenste bent neemt je veel meer privacy hebt dan op het onderste bed. Het kan namelijk ook zo zijn dat mensen gewoon op jou bed komen zitten als je het onderste bed neemt.

Tijdens de reis was ik helaas nog steeds ziek en heb ik eigenlijk niks gegeten ik heb wel geprobeerd zoveel mogelijk te drinken en ik heb zelfs 600ml cola naar binnen gegooid in de hoop dat ik er beter van zou worden.

 

Het landschap buiten bestond vooral uit boeren land, dorpjes en steden. De ramen in de trein waren heel erg klein en omdat ik een bovenbed had kon ik niet heel veel uit het raam kijken helaas. Maar als het bed beneden leeg was dan ga ik daar even zitten om naar buiten te kijken.

Ik heb ondanks de snurkende mannen en de regelmatige toilet bezoeken nog best prima kunnen slapen. De trein stonk totaal niet wat me echt verbaasde en daarnaast werd het best goed schoon gehouden!

Aangekomen in Kochi moest ik nog een trein naar Allephy waar ik de komende 3 nachten ga verblijven! De trein nara Allephy was maar een uurtje dus ik reisde in een normale klas, zo en wat was ik blij dat ik tijdens de lange reis de 2e klas had genomen zeg! wow!

 

 

Please reload

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now